Sākums > Receptes > Zupas

Burkānu - batāšu zupa ar rozmarīnu

2016. gada 19. augusts
Foto: Topi Vesels
Viena no tām gardajām biezzupiņām!

Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)
Pagatavošana
15 min
1. Burkānu un batāti sagriež gabaliņos un nosautē nelielā ūdens daudzumā.
2. Uz pannas izkausē gī sviestu.
3. Sīki sakapā ķiploka daivu, rozmarīnu un timiānu.
4. Kad sviests izkusis, tam pievieno kurkumu, apcepina garšaugus un ķiploku, līdz izdala patīkamu smaržu, tad pievieno dārzeņiem.
5. Visu saliek blenderī, pārlej ar auzu pienu un sablendē līdz vēlamajai konsistencei.
6. Pievieno sāli, piparus pēc garšas, pieber vēl daļu svaiga rozmarīna - un zupa gatava!
7. Pēc izvēles zupu var nogarnēt ar balzāmetiķa mērci, vai ko citu pēc izvēles, pasniedz kopā ar mājās gatavoties čipsiem!

Labu apetīti!
Uz augšu