-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Zupas
-
>
Burkānu - batāšu zupa ar rozmarīnu
Viena no tām gardajām biezzupiņām!
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 liels burkāns
-
1 maza batāte (saldais kartupelis)
-
Auzu piens, pēc nepieciešamās konsistences
-
1 ķiploka daiva
-
Gī sviests
-
Svaigs rozmarīns un timiāns, pēc garšas (apmēram 1 ēdamkarote kopā)
-
Garšvielas - kurkuma, melnie pipari, Himalaju sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
15 min.
-
Burkānu un batāti sagriež gabaliņos un nosautē nelielā ūdens daudzumā.
-
Uz pannas izkausē gī sviestu.
-
Sīki sakapā ķiploka daivu, rozmarīnu un timiānu.
-
Kad sviests izkusis, tam pievieno kurkumu, apcepina garšaugus un ķiploku, līdz izdala patīkamu smaržu, tad pievieno dārzeņiem.
-
Visu saliek blenderī, pārlej ar auzu pienu un sablendē līdz vēlamajai konsistencei.
-
Pievieno sāli, piparus pēc garšas, pieber vēl daļu svaiga rozmarīna - un zupa gatava!
-
Pēc izvēles zupu var nogarnēt ar balzāmetiķa mērci, vai ko citu pēc izvēles, pasniedz kopā ar mājās gatavoties čipsiem!
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs