Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
Kartupeļu laivām:
4vidēja izmēra saldie kartupeļi (batātes)
1-2ēd. k.kokosriekstu eļļas, pēc izvēles
1tējk.kajēnas piparu
Čili pārslas garnēšanai
Sāls
Gvakamolei:
2nelieli avokado
3ēd. k.sakapāta sarkanā sīpola
2-3ēd. k.citrona sulas
1ēd. k.lociņu
1daiviņa/sķiploka
1neliela sauja pētersīļu
Sāls
Melnie pipari pēc garšas
Ūdens, pēc nepieciešamības
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
70 min.
Iesilda krāsni uz 200°C.
Sagatavo batātes - ar dakšu sadur tajās caurumiņus, apmēram, 4 dūrienus katrā sānā.
Liek uz cepamā papīra un krāsnī iekšā uz 1 stundu vai, līdz batātes kļuvušas mīkstas un pa caurumiņiem izlijusi sula. Cepšanas laiks var atšķirties atkarībā no izvēlētās batātes lieluma.
Tikmēr pagatavo guacamoli - visas sastāvdaļas sablendē līdz vienmērīgai masai, pēc vēlēšanās atstājot lociņus vai sīpolus tekstūrai.
Tad ņem batātes ārā, taisnā līnijā uzmanīgi griež vaļā mizu.
Ar dakšu izskrāpē mīkstumu (kādu daļu gar malām var atstāt, lai vieglāk iepildīt masu atpakaļ), liek bļodiņā un apmaisa ar kajēnas pipariem, sāli un kokosriekstu eļļu.
Tad liek masu atpakaļ, pa virsu kārto guacamoli, nogarnē ar čilli piparu pārslām un pasniedz vēl siltu!