Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Mazsālīti gurķīši ar mārrutkiem

Mazsālīti gurķīši ar mārrutkiem

FOTO: Diana Sidorova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Mazsālīti gurķīši - neatņemama vasaras sastāvdaļa! :)
Gurķīši ievilksies ātrāk, ja tos sagriezīs uz pusēm vai 4 daļās.
Dilles labāk izmantot ar kātiem un ziediem. Var pievienot arī mārrutku lapas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg mazāku gurķu
  • 2.5 l ūdens
  • 1 - 2 galviņas ķiploka
  • 5 ēd. k. sāls
  • 5 ēd. k. cukura
  • 2.5 ēd. k. mārrutku
  • 2.5 ēd. k. galda etiķa
  • Upeņu lapas
  • Ķiršu lapas
  • Dažas lauru lapas
  • Dilles
  • Melnie graudu pipari
  • Smaržīgie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Katlā liek vārīties marinādi. Ielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, mārrutkus, daļu piparu.
  2. Kamēr vārās marināde, noskalo gurķīšus, nogriež tiem galus.
  3. Traukā (bļodā/ katlā) kārto lapas, dilles, piparus, notīrītus, sagrieztus ķiplokus, lauru lapas. Pa virsu liek gurķīšus.
    Traukā (bļodā/ katlā) kārto lapas, dilles, piparus, notīrītu...

    FOTO: Diana Sidorova

  4. Tad atkal kārto lapas un garšvielas, tad gurķīšus. Pēdējā ir kārta ar lapām, garšvielām.
    Tad atkal kārto lapas un garšvielas, tad gurķīšus. Pēdējā ir...

    FOTO: Diana Sidorova

  5. Kad marināde uzvārījusies, pievieno galda etiķi.
  6. Karstu marinādi lej uz gurķiem, tā, lai nosegti. Liek virsū šķīvi, uz šķīvja slogu.
  7. Atstāj uz nakti ievilkties.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas