Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Maltās gaļas mērce ar burkāniem

Maltās gaļas mērce ar burkāniem

FOTO: Diana Sidorova

Maltās gaļas mērci var baudīt kopā gan ar kartupeļiem, gan pastu, gan rīsiem! Lai izdodas :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkgaļas maltās gaļas
  • 400 ml piena
  • 150 - 200 ml ūdens
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • 2 ēd. k. miltu (ar nelielu kaudzīti)
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls
  • Pipari
  • Citas garšvielas pēc vajadzības
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Nomizo un smalki sakapā sīpolu, liek sakarsētā eļļā cepties.
  2. Notīra un uz smalkās rīves sarīvē burkānus, pievieno sīpoliem pannā. Pievieno nedaudz sāli. Cep, apmēram, 10 min.
  3. Pa to laiku krūzē samaisa miltus, krējumu un nedaudz piena.
  4. Kad burkāni, sīpoli izcepušies, pievieno malto gaļu, pēc brīža sāli, piparus.
  5. Kad gaļa gandrīz gatava, pielej ūdeni un mazliet pasautē.
  6. Tad pievieno daļu piena, tad krūzītē sajaukto maisījumu. Mērci maisa, kamēr tā sabiezē. Pievieno atlikušo pienu pēc vajadzības.
  7. Ja vēlas, pievieno papildus garšvielas - kaltēto ķiploku, lauru lapas vai citas.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas