Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vasaras siera kūka

Vasaras siera kūka

FOTO: Diana Sidorova

Siera kūka bez cepšanas!
Ogas izmanto atbilstoši gadalaikam - kādas pieejamas un kādas sirds kāro :) Kūkai izmantota 28 cm kūkas forma.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas Selgas cepumu
  • 200 g sviesta
  • 540 g krēmsiera Rasa (3 paciņas)
  • 500 ml saldā krējuma
  • 200 ml iebiezinātā piena ar kakao un cukuru (var arī bez kakao)
  • 150 g baltās šokolādes
  • 2 laimi
  • 20 - 25 g želatīna
  • Ogas dekorēšanai (upenes, mellenes, jāņogas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

720 min.
  1. Cepumus sadrupina vai sablenderē.
  2. Izkausē sviestu un sajauc ar cepumu masu.
  3. Veidnē ieklāj cepampapīru, liek cepumu - sviesta masu. Izlīdzina ar karoti. Liek ledusskapī atdzist un sastingt.
  4. Želatīnu liek ūdenī uzbriest - esošo daudzumu, apmēram, uz pusglāzi - glāzi ūdens.
  5. Sakuļ saldo krējumu.
  6. Atsevišķi sakuļ krēmsieru ar iebiezināto pienu un laima sulu.
  7. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi.
  8. Samaisa sakulto saldo krējumu ar krēmsiera masu.
  9. Karstā ūdens peldē izkausē uzbriedināto želatīnu (pirms tam notecinot lieko ūdeni), bet to nedrīkst uzvārīt.
  10. Tad lielajai masai pievieno balto šokolādi un beigās želatīnu.
  11. Masu lej uz kūkas pamatnes, liek ledusskapī uz nakti sarecēt un savilkties.
  12. Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar izvēlētajām ogām vai augļiem.
    Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar izvēlētajām ogām vai augļi...

    FOTO: Diana Sidorova

  13. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rasols ar tunci

Rasols ar tunci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas