Vasaras siera kūka

2016. gada 27. jūlijs
Foto: Diana Sidorova
Siera kūka bez cepšanas!
Ogas izmanto atbilstoši gadalaikam - kādas pieejamas un kādas sirds kāro :) Kūkai izmantota 28 cm kūkas forma.
Pagatavošana
720 min
1. Cepumus sadrupina vai sablenderē.
2. Izkausē sviestu un sajauc ar cepumu masu.
3. Veidnē ieklāj cepampapīru, liek cepumu - sviesta masu. Izlīdzina ar karoti. Liek ledusskapī atdzist un sastingt.
4. Želatīnu liek ūdenī uzbriest - esošo daudzumu, apmēram, uz pusglāzi - glāzi ūdens.
5. Sakuļ saldo krējumu.
6. Atsevišķi sakuļ krēmsieru ar iebiezināto pienu un laima sulu.
7. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi.
8. Samaisa sakulto saldo krējumu ar krēmsiera masu.
9. Karstā ūdens peldē izkausē uzbriedināto želatīnu (pirms tam notecinot lieko ūdeni), bet to nedrīkst uzvārīt.
10. Tad lielajai masai pievieno balto šokolādi un beigās želatīnu.
11. Masu lej uz kūkas pamatnes, liek ledusskapī uz nakti sarecēt un savilkties.
12. Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar izvēlētajām ogām vai augļiem.
Foto: Diana Sidorova
13. Labu apetīti!
Uz augšu