Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Klimpas ķiršos

Klimpas ķiršos

FOTO: Zane Bloka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • Klimpām:
  • 3 olas
  • 5 ēd. k. kviešu miltu
  • Maza šķipsniņa sāls
  • Ķiršu zupai:
  • 40 skābie ķirši
  • 4 ēd. k. cukura
  • 2 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Attīra ķiršus no kauliņiem, liek katliņā ar ūdeni, pievieno cukuru un liek vārīties.
  2. Kamēr vārās ķirši, gatavo klimpas. Sakuļ trīs olas.
  3. Pievieno miltus un sāli. Maisa, lai nav kunkuļu. Masai jāsanāk pabiezai, vijīgai. Jo biezāka masa, jo cietākas klimpas. Ja masa būs pārāk šķidra, klimpas juks ārā.
  4. Kad ķirši jau mīksti, liek karstajā ķiršu zupā klimpas. Ņem mazu karotīti, blakus tur trauciņu ar aukstu ūdeni. Uz karotes gala paņem masu, ieslidina to karstajā ķiršu zupā, bet tā, lai nesamērcētu karoti. Pamērcē aukstajā ūdenī un tad atkal ņem klimpu masu.
  5. Karoti neiemērc karstajā ķiršu zupā, lai tā neapķiptu. Tā paša iemesla dēļ nepieciešams arī aukstais ūdens - karotes neaplipšanai.
  6. Pavāra vēl ~ 10 min.
  7. Tiem kam garšo bauda siltu, garšo lieliski arī atdzesētas.
  8. Labu apetīti! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Mājās gatavota zemeņu saldējuma kūka

Mājās gatavota zemeņu saldējuma kūka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas