Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Follijā cepti dārzeņi ar cauraudzīti

Follijā cepti dārzeņi ar cauraudzīti

FOTO: Līga Bajāre

Kolekcijas: Fotoreceptes
Gatavojot šo recepti, lielākais laiks paiet dārzeņu mazgāšanā. Pēc lietus īpaši mazās dārzeņu lapiņas, ogas ir rūpīgi jānomazgā. Jāņogas darbojas kā citronskābe un dod patīkamu skābumiņu, tāpēc tās nevajag žēlot. Ēdot iesaku baziliku un dilles ne tikai skaistumam likt, bet ēst kopā ar dārzeņiem. Labu apetīti!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 1 maziņš kāposts
  • 2 - 3 mazi cukini
  • 6 mazas sarkanās bietītes
  • 4 jaunie kartupeļi
  • 10 daiviņas ķiploka
  • 1 sīpols
  • 10 jaunie burkāniņi
  • 10 pākstis zaļo zirnīšu
  • 200 g cauraudzītes
  • 200 g siera
  • 1 glāze jāņogu
  • Sāls
  • Pipari
  • Dekorēšanai:
  • 2 gruķi
  • 2 ēd. k. majonēze
  • Baziliks
  • Dilles
  • Jāņogas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzklāj folliju. Dārzeņus sagriež un kārto vienu virs otra. Pirmos liek kāpostus, tad bietes, cukini, burkānus, kartupeļus, burkānus, sīpolus, ķiplokus, zaļos zirnīšus. Ik pa laikam uzber sāli, piparus un jāņogas.
    Uzklāj folliju. Dārzeņus sagriež un kārto vienu virs otra. P...

    FOTO: Līga Bajāre

  2. Pievieno cauraudzīti.
  3. Uzrīvē sieru.
    Uzrīvē sieru.

    FOTO: Līga Bajāre

  4. Ietin follijā.
    Ietin follijā.

    FOTO: Līga Bajāre

  5. Cep 30 min. Tad atver folliju un cep vēl 5 min. ~180 grādos.
    Cep 30 min. Tad atver folliju un cep vēl 5 min. ~180 grādos.

    FOTO: Līga Bajāre

  6. Ņem laukā. Folliju glīti nospiež gar maliņām. Liek uz šķīvja. Dekorē ar sagrieztu gurķi, dillēm, baziliku, jāņogām, zaļajiem zirnīšiem un kam kārojas - majonēzi vai kādu citu mērcīti.
    Ņem laukā. Folliju glīti nospiež gar maliņām. Liek uz šķīvja...

    FOTO: Līga Bajāre

  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
"Saldā blondīne" no kukurūzas nūjiņām un īrisa

"Saldā blondīne" no kukurūzas nūjiņām un īrisa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas