Sākums > Receptes > Brokastis

Brokastu vafeles ar paipalu oliņu

2016. gada 8. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Paldies, "Selga" par recepti! :)
Pagatavošana
20 min
1. Biezpienu sablenderē kopā ar grieķu jogurtu un sāli viendabīgā masā. Ja vēlas, papildus svaigumam var pievienot nedaudz citronu miziņas, kas biezpienam piešķirs patīkami svaigas garšas nianses. Ja nav pieejams blenderis, var izmantot arī krēmsieru.
2. Paipalu oliņas novāra, liekot tās karstā ūdenī un vārot trīs minūtes. Noloba tās zem tekoša ūdens un sagriež gareniski uz pusēm.
3. Gurķi sagriež ripiņās, avokado pārgriež uz pusēm, uzmanīgi ar lielu karoti izņem avokado mīkstumu un sagriež to plānās šķēlītēs.
4. Uz “Selga” sāļajām vafelēm ar lociņu un krējuma garšu smērē biezpiena masu vai krēmsieru, pāri kārtojot dīgstus, avokado un gurķu šķēlītes. Beigās pievieno paipalu oliņas.
5. Šajā receptē var izvēlēties zaļumus, kas labāk tīk. Konkrēti šeit izmantoti redīsu dīgsti, kas ir diezgan pikanti un lieliski papildina šo recepti. Ļoti labi noderēs arī rukolas lapiņas vai sinepju dīgsti. Ja pikantā garša nepatīk, droši var izmantot arī neitrālākas garšas zaļumus – zirņu dīgstus, salātlapas, spinātus vai citus. Ja ir pieejami, noteikti labi piestāvēs arī ripiņās sagriezti redīsi.
6. Labu apetīti!
Uz augšu