Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Jūras velšu risotto ar safrānu

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Veģetārās
Paldies, Receptes.lv lietotājam par recepti! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Risotto rīsi (ir tādi, kuri der gan suši, gan risotto gatavošanai)
  • 800 ml dārzeņu buljona
  • Jūras veltes
  • 100 g sviesta
  • 70 g rīvēta Parmezāna
  • 1 glāze baltvīna
  • 1 mazs sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 mazs sarkans čili pipariņš
  • 0.2 g safrāna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Mazliet apcep sīpolus sviestā.
  2. Pievieno rīsus un cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno baltvīnu.
  3. Kad baltvīns uzsūcies, pievieno vienu kausiņu buljona un gaida, līdz tas uzsūcas.
  4. Lej nākamo kausiņu, nogaida, un tad lej nākamo, tā līdz buljons beidzas.
  5. Pievieno sagrieztu ķiploka daiviņu.
  6. Safrānam pievieno mazliet ūdeni.
  7. Atkausē jūras veltes.
  8. 5 min pirms risotto gatavs, pievieno jūras veltes un safrānu.
  9. Pievieno parmezānu.
  10. Dekorē ar čili.
    Dekorē ar čili.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas