Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Kvinojas salāti

Kvinojas salāti

FOTO: Annijas Virtuvē

Kvinoja ir ļoti viegla – pēc maltītes sajūta ir ļoti patīkama. Recepte derēs gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri nedrīkst lietot piena vai kviešu produktus.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 70 - 100 g kvinojas (Izmantoju Gusts Apinis kvinoju, kas ir LATVIJĀ ražota (ne tikai fasēta)! :)
  • 1 kārtīgs tomāts
  • 15 cm gurķa (nu aptuveni :)) )
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Citrona sula
  • Ciedru vai Indijas rieksti (sauja)
  • Šķipsna sāls
  • Pipari pēc gaumes
  • Sīpols (vēlams sarkanais)
  • Pētersīļi dekoram
  • Papildus var pievienot lociņus, uz augstas uguns apceptus šampinjonus, selerijas kātus, papriku
  • Papildus mērces opcija – sinepju un citrona vinegrets
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Attiecībā 1:3 (kvinoja:ūdens) vāra kvinojas sēklas līdz tās kļūvušas mīkstas. Nevajag pārvārīt! Tiklīdz konsistence šķiet apmierinoša, slēdzam karstumu nost. Vidēji ne vairāk par 7-12 min burbuļojot. Astāj atdzist. Ja ir par daudz ūdens, tad to nolej, bet ar šādu attiecību nevajadzētu būt par daudz.
  2. Sagriež sīkos gabaliņos nepieciešamās sastāvdaļas un pievieno salātiem. Pielej eļļu, garšvielas, citrona sulu un pieber riekstus.
  3. Pārber ar zaļumiem. Gatavs! :)
  4. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas