Kvinojas salāti

5 1
Kvinoja ir ļoti viegla – pēc maltītes sajūta ir ļoti patīkama. Recepte derēs gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri nedrīkst lietot piena vai kviešu produktus.

Sastāvdaļas

  • 70 - 100 g kvinojas (Izmantoju Gusts Apinis kvinoju, kas ir LATVIJĀ ražota (ne tikai fasēta)! :)
  • 1 kārtīgs tomāts
  • 15 cm gurķa (nu aptuveni :)) )
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Citrona sula
  • Ciedru vai Indijas rieksti (sauja)
  • Šķipsna sāls
  • Pipari pēc gaumes
  • Sīpols (vēlams sarkanais)
  • Pētersīļi dekoram
  • Papildus var pievienot lociņus, uz augstas uguns apceptus šampinjonus, selerijas kātus, papriku
  • Papildus mērces opcija – sinepju un citrona vinegrets

Pagatavošana

25 min.
  1. Attiecībā 1:3 (kvinoja:ūdens) vāra kvinojas sēklas līdz tās kļūvušas mīkstas. Nevajag pārvārīt! Tiklīdz konsistence šķiet apmierinoša, slēdzam karstumu nost. Vidēji ne vairāk par 7-12 min burbuļojot. Astāj atdzist. Ja ir par daudz ūdens, tad to nolej, bet ar šādu attiecību nevajadzētu būt par daudz.
  2. Sagriež sīkos gabaliņos nepieciešamās sastāvdaļas un pievieno salātiem. Pielej eļļu, garšvielas, citrona sulu un pieber riekstus.
  3. Pārber ar zaļumiem. Gatavs! :)
  4. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti