Kvinojas salāti

2016. gada 5. maijs
Foto: Annijas Virtuvē
Kvinoja ir ļoti viegla – pēc maltītes sajūta ir ļoti patīkama. Recepte derēs gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri nedrīkst lietot piena vai kviešu produktus.
Pagatavošana
25 min
1. Attiecībā 1:3 (kvinoja:ūdens) vāra kvinojas sēklas līdz tās kļūvušas mīkstas. Nevajag pārvārīt! Tiklīdz konsistence šķiet apmierinoša, slēdzam karstumu nost. Vidēji ne vairāk par 7-12 min burbuļojot. Astāj atdzist. Ja ir par daudz ūdens, tad to nolej, bet ar šādu attiecību nevajadzētu būt par daudz.
2. Sagriež sīkos gabaliņos nepieciešamās sastāvdaļas un pievieno salātiem. Pielej eļļu, garšvielas, citrona sulu un pieber riekstus.
3. Pārber ar zaļumiem. Gatavs! :)
4. Labu apetīti!
Uz augšu