Sāļais klinģeris

2016. gada 1. aprīlis
Foto: A.J.
No šāda dadzuma sastāvdaļu , sanāk 5 kg smags kliņģeris.
Pagatavošana
120 min
1. Bļodā ielej pienu un liek sildīties mikroviļņu krāsnī vai arī katliņā uz plīts. Silda ne pārāk karstu, lai verētu iemīcīt mīklu.
2. Kamēr sildās piens, citā lielākā bļodā, kur mīcīs mīklu, ieber sāli, cukuru, kurkumu, raugu un pielej eļļu, pēc tam klāt lej siltu pienu un visu samaisa.
3. Pakāpeniski ber klāt miltus un maisa, līdz veidojas viendabīga mīklas masa.
4. Bļodu pārklāj ar dvieli un atstāj uzrūgt, apmēram, 30 min.
5. Kāmēr rūgst mīkla, sagriež smalki cukini un papriku. Visu sajauc ar ķimenēm. Sarīvē sieru.
6. Kad mīkla uzrūgusi, izgāž uz galda un sagriež divās daļās. Katru daļu izrullē garās desās.
7. Katru daļu pilda ar sieru, speķi, un dārzeņu maisījumu.
8. Pildītās mīklas desas satin ruletēs un sapin abas vienā pīnē.
9. Liek uz cepamās plāts un veido klinģera formu.
10. Apsmerē ar olu, pārkaisa ar sēklu maisījumu un rīvētu sieru.
11. Liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos, apmēram 40 - 50 minūtes, kāmēr kliņģeris kļūst zeltaini brūns.
12. Labu apetīti!
Uz augšu