No šāda dadzuma sastāvdaļu , sanāk 5 kg smags kliņģeris.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1.75 kg miltu
1.5 l piena
400g pīrādziņu speķa
300g siera
1glāze eļļas
40- 50 g sēklu maisījuma
45g sausā rauga
25g cukura
20g ķimeņu
15g sāls
½ tējk. kurkumas
1sarkanā paprika
1cukini
1ola
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Bļodā ielej pienu un liek sildīties mikroviļņu krāsnī vai arī katliņā uz plīts. Silda ne pārāk karstu, lai verētu iemīcīt mīklu.
Kamēr sildās piens, citā lielākā bļodā, kur mīcīs mīklu, ieber sāli, cukuru, kurkumu, raugu un pielej eļļu, pēc tam klāt lej siltu pienu un visu samaisa.
Pakāpeniski ber klāt miltus un maisa, līdz veidojas viendabīga mīklas masa.
Bļodu pārklāj ar dvieli un atstāj uzrūgt, apmēram, 30 min.
Kāmēr rūgst mīkla, sagriež smalki cukini un papriku. Visu sajauc ar ķimenēm. Sarīvē sieru.
Kad mīkla uzrūgusi, izgāž uz galda un sagriež divās daļās. Katru daļu izrullē garās desās.
Katru daļu pilda ar sieru, speķi, un dārzeņu maisījumu.
Pildītās mīklas desas satin ruletēs un sapin abas vienā pīnē.
Liek uz cepamās plāts un veido klinģera formu.
Apsmerē ar olu, pārkaisa ar sēklu maisījumu un rīvētu sieru.
Liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos, apmēram 40 - 50 minūtes, kāmēr kliņģeris kļūst zeltaini brūns.