Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pikšas fileja ar zaļumu mērci

Pikšas fileja ar zaļumu mērci

FOTO: Topi Vesels

Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

1
porcijas
  • Pikšas filejai:
  • Oscar's Fish saldētā pikšas fileja
  • Gī sviests cepšanai
  • Ķeltu sāls
  • Melnie pipari
  • Salātiem:
  • 2 kārtīgas saujas salātu un bokčoi, vai citu zaļumu pēc izvēles
  • Olīveļļa pēc izvēles
  • Zaļumu mērcei:
  • Sauja pētersīļu
  • Sauja diļļu
  • 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • Melnie pipari
  • Ķeltu sāls pēc garšas
  • 1 /2 tējk. maltu sinepju sēklu (sinepju sēklu pulveris)
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • Olīveļļa pēc vajadzības (lai varētu mērci vienmērīgi sablendēt)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

10 min.
  1. Pagatavo mērci - visas sastāvdaļas sablendē, pievienojot tās vairāk vai mazāk, vadoties pēc savas garšas. Olīveļļu pievieno tik daudz, lai izdotos zaļumus sablendēt vienmērīgi.
  2. Salātus saplucina uz šķīvja, pārlaista ar olīveļļu. Pēc izvēles var piespiest citrona sulu vai pievienot balzamiko etiķi.
  3. Pagatavo pikšas fileju (tā iepriekš ir jāatlaidina, turot filejas paciņu aukstā ūdenī apmēram 1 stundu). Uzkarsē uz pannas gī sviestu, liek fileju cepties. Apcep no abām pusēm apmēram 1 minūti, pārkaisa ar sāli un pipariem, pēc vēlamās garšas.
  4. Kārto fileju uz salātiem, pārlej ar zaļumu mērci un pasniedz! :)
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas