Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Dzintara pīrādziņi

FOTO: Janas kūkas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Pīrādziņus nodēvēju par Dzintara pīrādziņiem, jo tie gatavoti no kausētā siera Dzintars. Recepti pirms daudziem gadiem man pastāstīja skolas laiku draudzene. Izcili gardi, mutē kūstoši un arī sātīgi. Ļoti viegli pagatavojami.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pīrāgu mīklai:
  • 400 g jeb 2 paciņas klasiskā Dzintara siera
  • 13 deserta karotes miltu
  • Pildījumam:
  • 300 g sasmalcinātas (šmorēta/vārīta) vistas gaļas
  • 1 sīpols
  • Garšvielas - pipari, ķimenes u.c
  • 1 ola pārsmērēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Nav nekā vienkāršāka - divas paciņas kausētā siera ieliek traukā, kurā tiks mīcīta pīrāgu mīkla.
    Nav nekā vienkāršāka - divas paciņas kausētā siera ieliek tr...

    FOTO: Janas kūkas

  2. Pievieno 13 deserta karotes miltu.
    Pievieno 13 deserta karotes miltu.

    FOTO: Janas kūkas

  3. Abus komponentus ar rokām samīca. Mīkla viegli mīcāma, tai ir patīkama konsistence un gatava tā nelīp pie rokām.
    Abus komponentus ar rokām samīca. Mīkla viegli mīcāma, tai i...

    FOTO: Janas kūkas

  4. Mīklu diezgan plānā kārtā izveltnē un ar krūzīti izspiež ripiņas.
    Mīklu diezgan plānā kārtā izveltnē un ar krūzīti izspiež rip...

    FOTO: Janas kūkas

  5. Pildījumam iespējamas variācijas, vienīgais priekšnoteikums - gaļai nevajadzētu būt treknai. Pīrāgi ir gana sātīgi un trekna gaļa tos padarīs smagus un neēdamus.
  6. Man no vakardienas bija palikuši seši šmorēti vistu stilbi, nolupināju gaļu no kauliem un kopā ar sīpolu sablendēju, pievienoju garšvielas. Pildījums izdevās garšīgs, bet nedaudz pietrūka. Šajā gadījumā iederētos pāris vārītas olas, bet bija slinkums vārīt :)). No nedaudz pāri palikušās mīklas izveidoju standziņas, kuras kārumnieki notiesāja pirmās.
  7. Lai pīrāgi cepoties nevērtos vaļā, tos ieteicams veidot tā, lai locījuma vieta ir apakšā.
    Lai pīrāgi cepoties nevērtos vaļā, tos ieteicams veidot tā,...

    FOTO: Janas kūkas

  8. Pīrāgus apsmērē ar olu un cep uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 13 minūtes.
  9. Silti pīrādziņi ir garšīgāki nekā auksti. Tie līdzinās buljona pīrāgiem.

    Labu apetīti!
    Silti pīrādziņi ir garšīgāki nekā auksti. Tie līdzinās buljo...

    FOTO: Janas kūkas

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas