Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ķirbju cepumi

FOTO: Janas kūkas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Mans dzeltenais garšu ceļojums turpinās.
Tikai salīdzinoši nesen atklāju, ka ķirbis ir lieliska piedeva konditorejas izstrādājumiem. No bērnības man bija aizspriedumi pret ķirbjiem un tos ēdu tikai marinētā veidā. Par mierinājumu tiem, kuri no ķirbjiem vairās, varu apgalvot, ka tā garša manis piedāvātajos saldumos nav jūtama.
Gatavi cepumi pēc struktūras drīzāk atgādina kēksiņus, tiem ir viegla tekstūra, brīnišķīgs garšvielu aromāts un tos ir vienkārši pagatavot.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 260 g miltu
  • 120 g cukura
  • 120 ml neitrālas garšas eļļas
  • 220 g (aptuveni 1 glāze) ķirbju biezeņa
  • 1 /4 tējk. sāls
  • 2 olas (istabas temperatūrā)
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 /4 tējk. ingvera
  • 1 /8 tējk. maltu krustnagliņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Esmu lepna par sevi - šogad manā dārzā ķirbji izauguši daudz un dažādu šķirņu. Pašai man īpaši patīk mazie ķirbīši, jo tos ērti izlietot.
    Esmu lepna par sevi - šogad manā dārzā ķirbji izauguši daudz...

    FOTO: Janas kūkas

  2. Pagatavo ķirbju biezeni - ķirbi notīra, sagriež gabaliņos un sautē mazā ūdens daudzumā aptuveni 20 minūtes. Nostiprina vāciņu, savārītos ķirbjus vēl pusstundu patur karstajā katlā un pēc tam sablendē. Vislabāk biezeni sagatavot iepriekšējā vakarā.
    Pagatavo ķirbju biezeni - ķirbi notīra, sagriež gabaliņos un...

    FOTO: Janas kūkas

  3. Bļodā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri, sodu, sāli, vaniļas cukuru un garšvielām.
    Bļodā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri, sodu, sāli, vani...

    FOTO: Janas kūkas

  4. Citā traukā puto olas ar cukuru, pievieno eļļu un iepriekš pagatavotu ķirbju biezeni. Parasti ķirbju cepumiem pievienoju brūno cukuru, bet šajā gadījumā, lai izceltu skaisto krāsu, pievienots baltais cukurs. Oriģinālajā receptē tika norādīts lielāks cukura daudzums.
    Citā traukā puto olas ar cukuru, pievieno eļļu un iepriekš p...

    FOTO: Janas kūkas

  5. Miltus pieber pie olu/ķirbju masas. Lai dzeltenā krāsa labāk izceltos, izmantoju Hercogs īpaši smalkos miltus - tie drīzāk atgādina mannā.
    Miltus pieber pie olu/ķirbju masas. Lai dzeltenā krāsa labāk...

    FOTO: Janas kūkas

  6. Visu kārtīgi izmaisa, līdz masa ieguvusi gludu konsistenci.
    Visu kārtīgi izmaisa, līdz masa ieguvusi gludu konsistenci.

    FOTO: Janas kūkas

  7. Iegūto masu ar karoti liek uz plāts, ievērojot atstarpes starp mīklas piciņām (cepumi palielināsies apjomā). Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 165 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
    Iegūto masu ar karoti liek uz plāts, ievērojot atstarpes sta...

    FOTO: Janas kūkas

  8. Gatavus cepumus iespējams pārklāt ar svaigā siera krēmu vai arī ar krēmu salipināt divus kopā.
    Gatavus cepumus iespējams pārklāt ar svaigā siera krēmu vai...

    FOTO: Janas kūkas

  9. Ķirbju cepumi garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem.
    Ķirbju cepumi garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem.

    FOTO: Janas kūkas

  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vārītu kartupeļu un gurķu salāti

Vārītu kartupeļu un gurķu salāti

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas