Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lēcu biezputra ar sīpolu gredzeniem

2016. gada 11. janvāris
Foto: Topi Vesels
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

Šī ir ideāla alternatīva, lai aizvietotu kartupeļu biezputru, ja tas ir liels našķis, no kā grūti atturēties, turklāt lēcas satur daudz vairāk minerālvielu un balastvielu! Lēcas ir bagātas ar olbaltumvielām, tāpēc tās droši var iekļaut uzturā gaļas vai zivju vietā!
Pagatavošana
40 min
1. Lēcas uz nakti atstāj nomērcēties, no rīta tās noskalo un ūdeni nolej.
2. Liek katlā vārīties, pievieno ūdeni, lai tas noklāj kādu centimetru virs lēcām, lai nav jānolej.
3. Kamēr lēcas vārās, sacep sīpolus zeltaini brūnus, pievieno tiem sāli.
4. Kad lēcas gatavas, tās kopā ar sīpoliem sablenderē viendabīgā biezputrā, pievieno zaļumus un garšvielas pēc garšas.
5. Liek trauciņos, pa virsu ieliek karoti gī sviesta un nograuzdētus sīpolu riņķīšus.
Foto: Topi Vesels
6. Labu apetīti
Uz augšu