Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Lēcu biezputra ar sīpolu gredzeniem

Lēcu biezputra ar sīpolu gredzeniem

FOTO: Topi Vesels

Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

Šī ir ideāla alternatīva, lai aizvietotu kartupeļu biezputru, ja tas ir liels našķis, no kā grūti atturēties, turklāt lēcas satur daudz vairāk minerālvielu un balastvielu! Lēcas ir bagātas ar olbaltumvielām, tāpēc tās droši var iekļaut uzturā gaļas vai zivju vietā!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g dzelteno lēcu
  • 5 lieli sīpoli (500g)
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Gī sviests cepšanai
  • Dilles un citi zaļumi pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Lēcas uz nakti atstāj nomērcēties, no rīta tās noskalo un ūdeni nolej.
  2. Liek katlā vārīties, pievieno ūdeni, lai tas noklāj kādu centimetru virs lēcām, lai nav jānolej.
  3. Kamēr lēcas vārās, sacep sīpolus zeltaini brūnus, pievieno tiem sāli.
  4. Kad lēcas gatavas, tās kopā ar sīpoliem sablenderē viendabīgā biezputrā, pievieno zaļumus un garšvielas pēc garšas.
  5. Liek trauciņos, pa virsu ieliek karoti gī sviesta un nograuzdētus sīpolu riņķīšus.
    Liek trauciņos, pa virsu ieliek karoti gī sviesta un nograuz...

    FOTO: Topi Vesels

  6. Labu apetīti
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas