Sākums > Receptes > Uzkodas

Vienkāršais latvieša suši

2015. gada 30. novembris
Foto: Kas Lācītim Vēderā
Šoreiz Kas Lācītim Vēderā virtuvē viesojas ciemiņš no austrumiem. Tas ir tradicionālais Maki suši, latviešu virtuves izpildījumā. Maki suši ir veids, kad rīsi ar ingredientiem ir sarullēti kaltētās jūras aļģu lapās jeb nori, ruletes formā, un tad rulete tiek sagriezta 7 - 8 mazākos gabaliņos. Latviešu virtuve ar zivju ēdienu pavisam noteikti ir uz Tu, tāpēc mēs piedāvājam Tev gana vienkāršu un ātru veidu, kā pagatavaot kādu eksotiskāku maltīti sev un draugiem!
Pagatavošana
60 min
1. Novāra rīsus un atdzesē.
2. Paralēli sagriež ½ svaiga gurķa, pēc iespējas plānākās šķēlītēs.
3. Ņem pa vienai suši lapai; uz delīša to noklāj ar slidīgo pusi uz leju.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
4. 2/3 no lapas apakšas aizpilda ar rīsiem, tos izlīdzinot vienmērīgi pa suši lapas virspus.
5. Tad 3 - 4 cm no lapas apakšas, taisnā līnijā uzziež, apm., 1 cm biezu krēmsiera kārtu.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
6. Uz krēmsiera kārtas izvieto plānās gurķa šķēlītes un tam pa virsu lasi.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
7. Sarullē suši - virzienā prom no sevis.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
8. Liek suši ledusskapī uz, apmēram, 30 min.
9. Pirms pasniegšanas, katru veselo suši rullīti sagriež, apm., 7 - 8 mazākos, pēc vēlēšanās.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
10. Lai labi garšo! :)
Uz augšu