Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vegāniskie auzu pārslu cepumi

2015. gada 22. oktobris
Foto: Rita Linga
Šie cepumi īsts enerģijas lādiņš, jo visas sastāvdaļas ir veselīgas, īpaši godži ogas, kurās ir B un E vitamīni. Godži ogās ir arī ļooti daudz reizes vairāk C vitamīna nekā apelsīnos, dzelzs nekā spinātos un beta-karotīna kā burkānos. Čīa sēklas ir pilnas ar dzelzi, kalciju un magniju, tajās ir arī daudz olbaltumvielu, vairāk kā biezpienā un gaļā. Dzērvenes rudens/ziemas gadalaikos arī ir teju neaizstājams produkts!
Pagatavošana
60 min
1. Zemesriekstus apgrauzdē, atdzesē.
Foto: Rita Linga
2. Visas sastāvdaļas liek blendēt un blendē līdz sev patīkamam smalkumam.
Foto: Rita Linga
3. Pievieno banānus un ~50 ml kokosriekstu piena, bet, lai nebūtu pārāk šķidri.
Foto: Rita Linga
4. Masu sajauc ar auzu pārslām, liek uz nedaudz ietaukota cepampapīra uzkarsētā cepeškrāsnī un cep līdz gatavs!

Lai labi garšo!
Uz augšu