-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Kliņģerīši- Brezel
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
700 g miltu
-
40 g svaigā rauga
-
450 g piena
-
2 tējk. sāls
-
1 /2 tējk. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
90 min.
-
Siltā pienā izšķīdina raugu, pievieno sāli, cukuru un tad miltus. Samīca mīklu. Lieka bļodā, apsedz un raudzē siltā vietā 30 minūtes.
-
Sadala mīklu 16 gabaliņos.
-
Katru rullē tievā, garā desā aptuveni 40 cm, tad izveido šādu kliņģeri. Kad visi kliņģeri gatavi, uzvāra litru ūdeni ar 1 ēd. k. sodas.
-
Liek kliņģerus pa vienam ūdenī un vāra 30 sekundes.
-
Izņem no ūdens un liek uz cepamās plāts. Uzreiz uzber sezamu, ķimenes, vai jūras sāli -kas nu kuram labāk garšo.
-
Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem apmēram 15-20 minūtes, vai līdz kliņģeri kārtīgi brūni.
-
Daļu cepu ar sezamu, daļu ar ķimenēm.
-
Tikko cepti aromātiski, kārdinoši, ne mazākās vēlēšanās gaidīt līdz atdziest.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs