Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kliņģerīši- Brezel

Kliņģerīši- Brezel

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 700 g miltu
  • 40 g svaigā rauga
  • 450 g piena
  • 2 tējk. sāls
  • 1 /2 tējk. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Siltā pienā izšķīdina raugu, pievieno sāli, cukuru un tad miltus. Samīca mīklu. Lieka bļodā, apsedz un raudzē siltā vietā 30 minūtes.
  2. Sadala mīklu 16 gabaliņos.
  3. Katru rullē tievā, garā desā aptuveni 40 cm, tad izveido šādu kliņģeri. Kad visi kliņģeri gatavi, uzvāra litru ūdeni ar 1 ēd. k. sodas.
  4. Liek kliņģerus pa vienam ūdenī un vāra 30 sekundes.
    Liek kliņģerus pa vienam ūdenī un vāra 30 sekundes.

    FOTO: Nataša Rogova

  5. Izņem no ūdens un liek uz cepamās plāts. Uzreiz uzber sezamu, ķimenes, vai jūras sāli -kas nu kuram labāk garšo.
    Izņem no ūdens un liek uz cepamās plāts. Uzreiz uzber sezamu...

    FOTO: Nataša Rogova

  6. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem apmēram 15-20 minūtes, vai līdz kliņģeri kārtīgi brūni.
    Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem apmēram 15...

    FOTO: Nataša Rogova

  7. Daļu cepu ar sezamu, daļu ar ķimenēm.
    Daļu cepu ar sezamu, daļu ar ķimenēm.

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Tikko cepti aromātiski, kārdinoši, ne mazākās vēlēšanās gaidīt līdz atdziest.
    Tikko cepti aromātiski, kārdinoši, ne mazākās vēlēšanās gaid...

    FOTO: Nataša Rogova

  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas