Kliņģerīši- Brezel

2015. gada 21. oktobris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
90 min
1. Siltā pienā izšķīdina raugu, pievieno sāli, cukuru un tad miltus. Samīca mīklu. Lieka bļodā, apsedz un raudzē siltā vietā 30 minūtes.
2. Sadala mīklu 16 gabaliņos.
3. Katru rullē tievā, garā desā aptuveni 40 cm, tad izveido šādu kliņģeri. Kad visi kliņģeri gatavi, uzvāra litru ūdeni ar 1 ēd. k. sodas.
4. Liek kliņģerus pa vienam ūdenī un vāra 30 sekundes.
Foto: Nataša Rogova
5. Izņem no ūdens un liek uz cepamās plāts. Uzreiz uzber sezamu, ķimenes, vai jūras sāli -kas nu kuram labāk garšo.
Foto: Nataša Rogova
6. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem apmēram 15-20 minūtes, vai līdz kliņģeri kārtīgi brūni.
Foto: Nataša Rogova
7. Daļu cepu ar sezamu, daļu ar ķimenēm.
Foto: Nataša Rogova
8. Tikko cepti aromātiski, kārdinoši, ne mazākās vēlēšanās gaidīt līdz atdziest.
Foto: Nataša Rogova
9. Lai labi garšo!
Uz augšu