Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Auzu pārslu, šokolādes kūka bez miltiem

Auzu pārslu, šokolādes kūka bez miltiem

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Ļoti maiga, aromātiska, drupena un it nemaz nav sausa kūka. Kopumā - lieliskas garšas fiksā kūka.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

5
porcijas
  • 2 glāzes pilngraudu auzu pārslas
  • 1 glāze cukurs
  • 70 g sviests
  • 200 ml piens
  • šķipsniņa sāls
  • 1 /2 tēj.k soda
  • 1 ēd.k kukurūzas ciete
  • 90 g burkāni
  • 50 g kakao
  • 200 g biezpiens
  • 1 ola
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzsildam pienu. Iemais auzu pārslas. Pievieno cukuru, biezpienu, izmaisa. Tālāk ber klāt sāli, kakao, cieti, izmaisa. Izkausē sviestu, iemaisa. Pievieno olu, uz smalkās rīves rīvētu burkānu un beigās sodu. Visu maisa, līdz iegūst viendabīg masu.
  2. Lej formā, kas iesmērēta ar sviestu.
    Lej formā, kas iesmērēta ar sviestu.

    FOTO: Nataša Rogova

  3. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 50 minūtes.Cepšanas laiks atkarīgs cik biezā kārtā cep kūku. Jo zemāka cepešpanna, jo ātrāk izcepas.
    Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī  180 grādos aptuveni 50 m...

    FOTO: Nataša Rogova

  4. Gatavai ļauj padzist, tad izņem no formas un sagriež.
    Gatavai ļauj padzist, tad izņem no formas un sagriež.

    FOTO: Nataša Rogova

  5. Auzu pārslas lieliski sader ar kakao un biezpienu, bet burkāni ir paslēpušies ar savu garšu, dod mitrumu kūkai.

    Labu apetīti!
    Auzu pārslas lieliski sader  ar kakao un biezpienu, bet burk...

    FOTO: Nataša Rogova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cukini - tomātu zupa

Cukini - tomātu zupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas