Medus kūka ''Bitīte''

2015. gada 17. oktobris
Foto: Ināra Jakubauska
Pagatavošana
100 min
1. Olas sajauc ar cukuru, viegli uzkuļot. Pievieno sviestu, medu un sodu. Liek ūdens peldē uz nelielas uguns, nemitīgi maisot.
Foto: Ināra Jakubauska
2. Maisa aptuveni 15 min., līdz masa paliek gaisīga un tās paliek uz pusi vairāk.
Foto: Ināra Jakubauska
3. Noņem no uguns.
Foto: Ināra Jakubauska
4. Masai pievieno izsijātus miltus.
Foto: Ināra Jakubauska
5. Mīkla ir mīksta un lipīga.
6. Mīklu aptin ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
Foto: Ināra Jakubauska
7. Kad mīkla atdzisusi, to sadala 5 daļās.
Foto: Ināra Jakubauska
8. Katru izrullē aptuveni 5 mm biezumā.
Foto: Ināra Jakubauska
9. Cep 3-5 min. 200 grādos.
10. Biskvītu izvelk no cepeškrāsns un izgriež vajadzīgo kūkas formu.
Foto: Ināra Jakubauska
11. Atlikumus no biskvīta sadrupina drupačās.
12. Kad visi biskvīti izcepti, liek tos malā, lai atdziest.
Foto: Ināra Jakubauska
13. Pa to laiku gatavo kremu: skābo krējumu sajauc ar iebiezināto pienu līdz veidojas viendabīga masa.
14. Uz paplātes liek biskvītu un katru apsmērē ar krēmu.
15. Torti rotā ar drupačāmm un, ja ir vēlme, no mastikas var uztaisīt bitītes un uzzimēt medus šūnas ar šokolādi.

Labu apetīti!
Foto: Ināra Jakubauska
Uz augšu