Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Burkānu pankūkas ar siera, melleņu pildījumu

Burkānu pankūkas ar siera, melleņu pildījumu

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Esmu gatavojusi ar mellenēm un ar ķiršiem. Gardi ir abējādi. Mellenes vairāk dod svaigumu,bet kirši skābumu. Patīk tomēr vienu pankūku tādu un otru citādu, jo izvēlēties grūti,kas garšīgāks.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

5
porcijas
  • 2 olas
  • 350 ml piena
  • 150 g svaigi rīvētu burkānu
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 175 g miltu
  • 2 tējk. cukura
  • 1 ēd. k. eļļas
  • Pildījumā:
  • 200 g rīvēta siera - čederas, holandes (puscietais)
  • 100 g kāda no pelējuma sieriem, piemēram, brie, vispār es šo sieru nemīlu, bet šajā receptē man tas reāli garšo
  • Svaigas vai saldētas mellenes, der arī ķirši un citas ogas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Abu veidu sierus sarīvē.
  2. Olas sakuļ ar sāli, cukuru, miltiem un 100 ml piena līdz mīkla bez kunkuļiem. Pielej atlikušo pienu un eļļu, izmaisa mīklu.
  3. Mīklai pievieno uz smalkās rīves rīvētus burkānus un sauju čederas sieru.
    Mīklai pievieno uz smalkās rīves rīvētus burkānus un sauju č...

    FOTO: Nataša Rogova

  4. Pannu apsmērē ar eļļu un lej mīklu plānā kārtiņā. Es cepu 20 cm diametra pannā.
    Pannu apsmērē ar eļļu un lej mīklu plānā kārtiņā. Es cepu 20...

    FOTO: Nataša Rogova

  5. Cep pankūku līdz virspuse nav šķidra, bet pēc skata apcepusies.
  6. Noņem no pannas pankūku un liek ar necepto pusi uz leju. Uz apceptās pankūkas vienas puses liek abu veidu sierus , tad mellenes (vai citas ogas) un tad vēl pāri sieru, lai mellenes ir no abām pusēm siera apvalkā. Šādi tās nekritīs ārā no pankūkas, jo cepotes siers kusīs un aplips ap mellenēm.
  7. Pildījumu liek tikai uz pus pankūkas, tad pārloka uz pusi.
    Pildījumu liek tikai uz pus pankūkas, tad pārloka uz pusi.

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Liek cepties no abām pusēm līdz pankūka skaisti apcepas.
    Liek cepties no abām pusēm līdz pankūka skaisti apcepas.

    FOTO: Nataša Rogova

  9. Šādi izcep visas pankūkas.
  10. Pankūkas var ēst siltas tikko no pannas, bet arī atdzisušas būs gardas.
    Pankūkas var ēst siltas tikko no pannas, bet arī atdzisušas...

    FOTO: Nataša Rogova

  11. Kaut garša pankūkām īsti nav ne salda, ne sāļa tās tomēr ierindojas kā sāļais nevis deserts.
  12. Burkāni pankūkas padara maigas, sulīgas. Un pildījums, tas ir kaut kas satriecošs.

    Labu apetīti!
    Burkāni pankūkas padara maigas, sulīgas. Un pildījums, tas i...

    FOTO: Nataša Rogova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas