Sākums > Receptes > Brokastis

Burkānu pankūkas ar siera, melleņu pildījumu

2015. gada 5. oktobris
Foto: Nataša Rogova
Esmu gatavojusi ar mellenēm un ar ķiršiem. Gardi ir abējādi. Mellenes vairāk dod svaigumu,bet kirši skābumu. Patīk tomēr vienu pankūku tādu un otru citādu, jo izvēlēties grūti,kas garšīgāks.
Pagatavošana
30 min
1. Abu veidu sierus sarīvē.
2. Olas sakuļ ar sāli, cukuru, miltiem un 100 ml piena līdz mīkla bez kunkuļiem. Pielej atlikušo pienu un eļļu, izmaisa mīklu.
3. Mīklai pievieno uz smalkās rīves rīvētus burkānus un sauju čederas sieru.
Foto: Nataša Rogova
4. Pannu apsmērē ar eļļu un lej mīklu plānā kārtiņā. Es cepu 20 cm diametra pannā.
Foto: Nataša Rogova
5. Cep pankūku līdz virspuse nav šķidra, bet pēc skata apcepusies.
6. Noņem no pannas pankūku un liek ar necepto pusi uz leju. Uz apceptās pankūkas vienas puses liek abu veidu sierus , tad mellenes (vai citas ogas) un tad vēl pāri sieru, lai mellenes ir no abām pusēm siera apvalkā. Šādi tās nekritīs ārā no pankūkas, jo cepotes siers kusīs un aplips ap mellenēm.
7. Pildījumu liek tikai uz pus pankūkas, tad pārloka uz pusi.
Foto: Nataša Rogova
8. Liek cepties no abām pusēm līdz pankūka skaisti apcepas.
Foto: Nataša Rogova
9. Šādi izcep visas pankūkas.
10. Pankūkas var ēst siltas tikko no pannas, bet arī atdzisušas būs gardas.
Foto: Nataša Rogova
11. Kaut garša pankūkām īsti nav ne salda, ne sāļa tās tomēr ierindojas kā sāļais nevis deserts.
12. Burkāni pankūkas padara maigas, sulīgas. Un pildījums, tas ir kaut kas satriecošs.

Labu apetīti!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu