Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopa gaļa un kukurūzas polenta ar zaļajiem pipariem

2015. gada 9. septembris
Foto: Santa Maria
Pagatavošana
45 min
1. Lai pagatavotu sirdis, izšķīdina ūdenī sāli. Nomazgā sirdis tekošā ūdenī un ieliek sālsūdenī uz aptuveni stundu.
2. Izņem no ūdens un apkaisa ar piedevu medījumam (viena tējkarote maisījuma vienai sirdij). Gatavojot gaļu, sagriež to mazākos gabaliņos un apkaisa ar piedevu medījumam.
3. Cep pannā ar 50 g sviesta, līdz gaļa kļūst zeltaini brūna, un tad 6–7 minūtes cep krāsnī 180°C temperatūrā.
4. Atlikušos 50 g sviesta izmanto, lai pagatavotu mērci. Uzvāra pienu un saldo krējumu kopā ar sasmalcinātiem zaļajiem pipariem. Pievieno polentu, nogriež mazu uguni un vāra desmit minūtes.
5. Iecilā 50 g mīksta sviesta, pievieno rīvētu Parmas sieru un viegli samaisa.
6. Labu apetīti!
Uz augšu