Vistas stilbus liek aukstā ūdenī vārīt, noputo. Sagatavo arī dārzeņu, kurus vārīs kopā ar vistu.
FOTO: Inga Ceriņa
Pievieno vienu sīpolu, pāris ķiploka daiviņas un burkānu un vāra buljonu, kamēr gaļa mīksta un viegli nāk nost no kauliem. Es vāriju apmēram 1,5 stundu.
FOTO: Inga Ceriņa
Kad gaļa mīksta, izņem no buljona un buljonu izkāš.
FOTO: Inga Ceriņa
Gaļu atdzesē un sagriež mazākos gabaliņos.
FOTO: Inga Ceriņa
Kamēr vārās vistas gaļa, sasmalcina dārzeņus.
FOTO: Inga Ceriņa
Nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus, sīpolus un ķiplokus.
FOTO: Inga Ceriņa
Buljonam pievieno kāpostus un papriku, nedadz vēlāk pievieno kartupeļus un visu vāra, kamēr dārzeņi kļūst gandrīz mīksti.
Pēc tam pievieno pārējos dārzeņus: saldētos zirnīšus, apceptos sīpolus un ķiplokus un gabaliņos sagriezto vistas gaļu.
FOTO: Inga Ceriņa
Visu vāra apmēram 5 min, pievieno sāli un piparus pēc nepieciešamības.
Pēc vēlēšanās var pievienot skābu krējumu un zaļumus.