Sākums > Receptes > Zupas

Vistas gaļas zupa ar dārzeņiem

2015. gada 29. augusts
Foto: Inga Ceriņa
Pagatavošana
120 min
1. Vistas stilbus liek aukstā ūdenī vārīt, noputo. Sagatavo arī dārzeņu, kurus vārīs kopā ar vistu.
Foto: Inga Ceriņa
2. Pievieno vienu sīpolu, pāris ķiploka daiviņas un burkānu un vāra buljonu, kamēr gaļa mīksta un viegli nāk nost no kauliem. Es vāriju apmēram 1,5 stundu.
Foto: Inga Ceriņa
3. Kad gaļa mīksta, izņem no buljona un buljonu izkāš.
Foto: Inga Ceriņa
4. Gaļu atdzesē un sagriež mazākos gabaliņos.
Foto: Inga Ceriņa
5. Kamēr vārās vistas gaļa, sasmalcina dārzeņus.
Foto: Inga Ceriņa
6. Nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus, sīpolus un ķiplokus.
Foto: Inga Ceriņa
7. Buljonam pievieno kāpostus un papriku, nedadz vēlāk pievieno kartupeļus un visu vāra, kamēr dārzeņi kļūst gandrīz mīksti.
8. Pēc tam pievieno pārējos dārzeņus: saldētos zirnīšus, apceptos sīpolus un ķiplokus un gabaliņos sagriezto vistas gaļu.
Foto: Inga Ceriņa
9. Visu vāra apmēram 5 min, pievieno sāli un piparus pēc nepieciešamības.
Pēc vēlēšanās var pievienot skābu krējumu un zaļumus.

Labu apetīti!
Foto: Inga Ceriņa
Uz augšu