Burgermaizītes perfektās

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

12 porcijas
  • Sastāvdaļas 12 burgermaizītēm 9cm diametrā
  • 180 g olu
  • 40 g cukura
  • 75 g piena
  • 7 g šķīstošā rauga
  • 10 g cepamā pulvera
  • 350 g miltu
  • 10 g sāls
  • 100 g sviesta
  • Smērēšanai olas piena maisījums
  • Formiņas gredzeni pašu gatavoti no folija 9 cm diametrā

Pagatavošana

180 min.
  1. Bļodā liek olas. Sakuļ un nosver tieši 180 g, atlikušo atstāj smērēšanai. Pievieno pienu, raugu, cukuru, cepamo pulveri. Maisa ar mikseri, bet var arī ar dakšinu. Pakāpeniski pieber 300 g miltu un tad sāli. Ja mikseris jaudīgs un atļauj, maisa visu laiku mīklu ar tā palīdzību, bet es turpināju ar rokām. Kad milti iemaisīti mīca iekšā viegli mīkstu sviestu. Pēc nepieciešamības pievieno vēl miltus, bet pa karotītei. Ar miltiem pārcensties nevajag, mīklai jābūt nedaudz lipīgai, bet tā lai to iespējams mīcīt. Tieši tādēļ mikseris šajā receptē ir ideāls variants, lai milti papildus mazāk vajadzīgi. Mīklu mīca aptuveni 20 minūtes.
    Bļodā liek olas. Sakuļ un nosver tieši 180 g, atlikušo atstā...
  2. Saveļ skaistā pikucī, liek iesmērētā ar eļļu traukā, apsedz ar pārtikas plēvi un patur ledusskapī 2 stundas.
    Saveļ skaistā pikucī, liek iesmērētā ar eļļu traukā, apsedz...
  3. Mīkla divu stundu laikā būs nedaudz pacēlusies. Sadala mīklu vienādās daļās katru pa 70 g. Kāpēc tieši 70? Tāpēc, ka gredzenu formiņas ir 9cm diametrā un tieši tik g mīklas nepieciešams uz šo diametru.
  4. Lai maizītes sanāktu skaistas, loka vienā punktā mīklu uz iekšu līdz izveidojas gluda bumbiņa, tad nedaudz uz galda virsmas ar šuvi uz leju vel paripina piespiežot.
  5. Šādi izveidojam visas maizītes-skaistas bumbiņas.
    Šādi izveidojam visas maizītes-skaistas bumbiņas.
  6. Iesmērē ar sviestu folija gredzenus. Liek centrā mīklas bumbiņas, katru apsmērē ar eļļu un ar bļodas dibenu piespiež, lai bumbiņa saplacinās plācenī virzoties uz gredzenu sāniem.
    Iesmērē ar sviestu folija gredzenus. Liek centrā mīklas bumb...
  7. Apsedz ar pārtikas plēvi un istabas temperatūrā raudzē 2 stundas.
    Apsedz ar pārtikas plēvi un istabas temperatūrā raudzē 2 stu...
  8. Uzsilda cepeškrāsni ap 175 °C. Apakšā liek trauku ar karstu ūdeni.
  9. Vienādā daudzumā samais pienu un olu, apsmērē maizītes.
    Vienādā daudzumā samais pienu un olu, apsmērē maizītes.
  10. Jāmēģina smērēt tā, lai maisījums netek uz sāniem, jo tad maizītes pielips pie gredzeniem. Man tā gadījās, bet arī tas nekas traks. Ideāli ir šo maisījumu nevis smērēt, bet uzpūst, ja ir tam paredzētā pudelīte.
  11. Apsmērētās maizītes cep ap 175 °C apmēram 20 - 30 minūtes līdz tās skaisti apbrūnē.
    Apsmērētās maizītes cep ap 175 °C apmēram 20 - 30 minūtes lī...
  12. Tikko izņemtas no cepeškrāsns, liek zem dvieļa uz 20 minūtēm un tad iekšā maisiņā, kam sasien galu ciet.
    Tikko izņemtas no cepeškrāsns, liek zem dvieļa uz 20 minūtēm...
  13. Tur līdz atdziest. Šādi maizītes uzsūks tvaikus un būs pūkainas.
    Tur līdz atdziest. Šādi maizītes uzsūks tvaikus un būs pūkai...
  14. Pilnīgi atdzisušām noņem folija gredzenus. Tā kā man olu maisījums notecēja pa sāniem, tad cepoties tās pielipa pie gredzeniem. Viegli ar naža neaso pusi nobrauc visriņķī un maizītes atbrīvo no gredzeniem.
    Pilnīgi atdzisušām noņem folija gredzenus. Tā kā man olu mai...
  15. Maizītes ir loti, ļoti mīkstas, tieši tā pat kā veikalā. Šīs garšo pēc ideālām burgermaizītēm.
    Maizītes ir loti, ļoti mīkstas, tieši tā pat kā veikalā. Šīs...
  16. Glabā maisiņā un tad pat vairākas dienas tās saglabājas mīkstas ka tikko ceptas.
    Glabā maisiņā un tad pat vairākas dienas tās saglabājas mīks...
  17. Pildījums jau paliek katra paša ziņā.
    Pildījums jau paliek katra paša ziņā.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Aneda Skirute 2017. gada 12. janvāris 17:28
man bulcinas saplaisāja jau pirmajās 10 minūtēs, kapēc tā? :-(
Profila foto
Aneda Skirute 2017. gada 11. janvāris 22:33
cien. autor, cik cm ira folijas platums? diametrs skaidrs. un vai var bulcinam uzbarstīt sezammas sēklas? vai nesadegs? man kautkā burgeris optiski garšīgaks ja maizīte ir ar sezamseklam:) paldies

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize