40ml ruma vai arī kā manā gadījumā, ruma esence pāris piles, pēc garšas, jo rums nebija
1citrons
1/2 paciņa Dansukkker ievārījuma cukura 1:3,var arī pievienot līdz pat vienai paciņai, tad būs gan ļoti salds, gan arī stingrāks, bet man labāk ar skābumiņu garšo
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Plūmes pārgriež, izņem kauliņus. Liek katlā.
FOTO: Nataša Rogova
Tomātus noblanšē, nomizo, pēc iespējas atbrīvojas no sēkliņām. Sablenderējam.
FOTO: Nataša Rogova
Plūmēm klāt lej tomātu biezeni, pievieno citrona sulu un norīvētu miziņu.
FOTO: Nataša Rogova
Vāra zem vāka līdz plūmes sāk šķīst, tas var aizņemt ap 10 minūtēm.
Izlaiž caur sietiņu, lai atbrīvotos no plūmju miziņām un tomātu sēkliņām, ja kāda ir aizķērusies.
FOTO: Nataša Rogova
Šo iegūto maisījumu lej katlā, pievieno rumu vai ruma esenci un cukuru. Uzliek vāku un uzvāra, kad sāk burbuļot, vāra vēl 5 minūtes.
FOTO: Nataša Rogova
Lej burkās vai arī ēd uzreiz, jo ievārījums ir nudien tik gards.
FOTO: Nataša Rogova
Nevienam neienaktu prātā, ka sastavā ir tomāti. Protams, savs nopelns ir pievienotajām plūmēm. Tā kā var arī izmantot bumbierus, ābolus, cidonijas utt.
Ievārījums līdzinās tā kā ķiršu, tā kā jāņogu, tā kā kaut kas, bet ne tomāti.
FOTO: Nataša Rogova
Ļoti labi ies klāt gan pie pankūkām, gan pie kūkām, gan arī piesēsties pie burkas ar LIELO karoti un našķēties.