Sākums > Receptes > Konservējumi

Tomātu ievārījums ar plūmēm

2015. gada 24. augusts
Foto: Nataša Rogova
Sastāvdaļas 1 litram ievārījuma!
Pagatavošana
60 min
1. Plūmes pārgriež, izņem kauliņus. Liek katlā.
Foto: Nataša Rogova
2. Tomātus noblanšē, nomizo, pēc iespējas atbrīvojas no sēkliņām. Sablenderējam.
Foto: Nataša Rogova
3. Plūmēm klāt lej tomātu biezeni, pievieno citrona sulu un norīvētu miziņu.
Foto: Nataša Rogova
4. Vāra zem vāka līdz plūmes sāk šķīst, tas var aizņemt ap 10 minūtēm.
5. Izlaiž caur sietiņu, lai atbrīvotos no plūmju miziņām un tomātu sēkliņām, ja kāda ir aizķērusies.
Foto: Nataša Rogova
6. Šo iegūto maisījumu lej katlā, pievieno rumu vai ruma esenci un cukuru. Uzliek vāku un uzvāra, kad sāk burbuļot, vāra vēl 5 minūtes.
Foto: Nataša Rogova
7. Lej burkās vai arī ēd uzreiz, jo ievārījums ir nudien tik gards.
Foto: Nataša Rogova
8. Nevienam neienaktu prātā, ka sastavā ir tomāti. Protams, savs nopelns ir pievienotajām plūmēm. Tā kā var arī izmantot bumbierus, ābolus, cidonijas utt.
9. Ievārījums līdzinās tā kā ķiršu, tā kā jāņogu, tā kā kaut kas, bet ne tomāti.
Foto: Nataša Rogova
10. Ļoti labi ies klāt gan pie pankūkām, gan pie kūkām, gan arī piesēsties pie burkas ar LIELO karoti un našķēties.
11. Lai labi garšo!
Uz augšu