Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Plovs garšīgais no Skaidrā

2015. gada 10. augusts
Foto: Skaidrais
Pagatavošana
50 min
1. Sagriežam kubiņos gaļu. Sakarsē katlā eļļu. Iemet gaļu, cep līdz 5 min.sagriežam sīpolu pussripiņās. Ķiploku daiviņas pievieno gaļai. Cep.
Foto: Skaidrais
2. Sagriež burkānu rupjās stremelītēs. Kad gaļa un sīpoli ir zeltaini apcepinājušies pievieno burkānus. Samaisa un cep.
Foto: Skaidrais
3. Sagriež papriku. Kad burkāni apcepušies, pievieno papriku, lauru lapas, melnos apaļos piparus, aso piparu mixsu, sāli, samaisa. Pacep.
4. Ievieto pa viduci katlā veselo ķiploka galviņu un pārberam visu ar rīsiem. Pārlej ar karstu ūdeni, lai ūdens būtu no 1-1,5 cm virs rīsiem. Sautē, kamēr ūdens iztvaiko, nemaisot.
Foto: Skaidrais
5. Kad ūdens iztvaikojis, visu samaisa, izslēdz plīti, ļauj ievilkties 10 min. un var pasniegt galdā.

Lai labi garšo!
Uz augšu