Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Plovs garšīgais no Skaidrā

Plovs garšīgais no Skaidrā

FOTO: Skaidrais

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļas
  • 300 ml rīsu
  • 3 burkāni
  • 3 sīpoli
  • 1/2 paprikas
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 1 ķiploka galviņa
  • 2 lauru lapas
  • 10 melnie veselie pipari
  • 1 šķipsna/s aso piparu mix
  • 1 tējk. sāls +/-
  • 50-100 ml eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagriežam kubiņos gaļu. Sakarsē katlā eļļu. Iemet gaļu, cep līdz 5 min.sagriežam sīpolu pussripiņās. Ķiploku daiviņas pievieno gaļai. Cep.
    Sagriežam kubiņos gaļu. Sakarsē katlā eļļu. Iemet gaļu, cep...

    FOTO: Skaidrais

  2. Sagriež burkānu rupjās stremelītēs. Kad gaļa un sīpoli ir zeltaini apcepinājušies pievieno burkānus. Samaisa un cep.
    Sagriež burkānu rupjās stremelītēs. Kad gaļa un sīpoli ir ze...

    FOTO: Skaidrais

  3. Sagriež papriku. Kad burkāni apcepušies, pievieno papriku, lauru lapas, melnos apaļos piparus, aso piparu mixsu, sāli, samaisa. Pacep.
  4. Ievieto pa viduci katlā veselo ķiploka galviņu un pārberam visu ar rīsiem. Pārlej ar karstu ūdeni, lai ūdens būtu no 1-1,5 cm virs rīsiem. Sautē, kamēr ūdens iztvaiko, nemaisot.
    Ievieto pa viduci katlā veselo ķiploka galviņu un pārberam v...

    FOTO: Skaidrais

  5. Kad ūdens iztvaikojis, visu samaisa, izslēdz plīti, ļauj ievilkties 10 min. un var pasniegt galdā.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Maigā gaileņu krēmzupa

Maigā gaileņu krēmzupa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas