Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pelmeņi ķīniešu gaumē "Dim Sami"

Pelmeņi ķīniešu gaumē "Dim Sami"

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
No šī sastāvdaļu daudzuma man sanāca 65 pelmenīši! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 ola
  • 1 /2 tējk sāls
  • 1 /2 tējk cukura
  • 1 ēd. k skābā krējuma
  • 2 ēd. k eļļas
  • 1 /2 glāze alus (125ml)
  • Rīsu un kviešu milti (tik daudz, lai mīkla nelīp pie rokām)
  • Pildījumam:
  • Svaigas dilles
  • 1 ēd. k rīsu etiķa
  • 1 kg saldētas mintaja filejas
  • Garšvielu maisījums zivīm
  • Neliels gabaliņš purava
  • Pasniegšanai:
  • Saldā sojas mērce
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Bļodā sajauc olu, sāli, cukuru, krējumu un eļļu. Visu izmaisa un pievieno alu.
  2. Ber klāt miltus - sākumā rīsu miltus, līdz mīkla gandrīz mīcāma ar rokām, bet vēl lipīga. Tad pievieno kviešu miltus, līdz mīkla viegli mīcāma un nelīp pie rokām. (Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām, tādējādi nepārcentīsies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.
  3. Gatavo mīklu ieliek maisiņā un patur 30 minūtes istabas temperatūrā.
    Gatavo mīklu ieliek maisiņā un patur 30 minūtes istabas temp...

    FOTO: Nataša Rogova

  4. Kad mīklu izņem no maisiņa, tā kļuvusi lipīga. Pastāvot bez maisiņa, tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.
  5. Kamēr mīkla atpūšas, gatavo pildījumu - atsaldē zivis un samaļ kopā ar puravu gaļasmašīnā. Masai pievieno rīsu etiķi, sasmalcinātas dilles, garšvielas un visu izmaisa.
  6. Mīklu izrullē uz virsmas, kas viegli nobērta ar miltiem (es izmantoju kukurūzas miltus, jo tie tik ļoti nelīp klāt pie mīklas).
    Mīklu izrullē uz virsmas, kas viegli nobērta ar miltiem (es...

    FOTO: Nataša Rogova

  7. Ar glāzi spiež aplīšus un virsū liek zivs pildījumu.
    Ar glāzi spiež aplīšus un virsū liek zivs pildījumu.

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Saloka uz pusēm un salipina.
    Saloka uz pusēm un salipina.

    FOTO: Nataša Rogova

  9. Uzvāra katlā ūdeni, virsū liek restīti, uz kuras ir cepamais papīrs. Kārto virsū pelmeņus un vāra zem vāka uz tvaikiem.
    Uzvāra katlā ūdeni, virsū liek restīti, uz kuras ir cepamais...

    FOTO: Nataša Rogova

  10. Aptuveni pēc 15 minūtēm ir gatavs.
  11. Pasniedz ar saldo sojas mērci.
    Pasniedz ar saldo sojas mērci.

    FOTO: Nataša Rogova

  12. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tortiljas čebureks ar gaļu

Tortiljas čebureks ar gaļu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas