Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pelmeņi ķīniešu gaumē "Dim Sami"

2015. gada 3. februāris
Foto: Nataša Rogova
No šī sastāvdaļu daudzuma man sanāca 65 pelmenīši! :)
Pagatavošana
40 min
1. Bļodā sajauc olu, sāli, cukuru, krējumu un eļļu. Visu izmaisa un pievieno alu.
2. Ber klāt miltus - sākumā rīsu miltus, līdz mīkla gandrīz mīcāma ar rokām, bet vēl lipīga. Tad pievieno kviešu miltus, līdz mīkla viegli mīcāma un nelīp pie rokām. (Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām, tādējādi nepārcentīsies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.
3. Gatavo mīklu ieliek maisiņā un patur 30 minūtes istabas temperatūrā.
Foto: Nataša Rogova
4. Kad mīklu izņem no maisiņa, tā kļuvusi lipīga. Pastāvot bez maisiņa, tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.
5. Kamēr mīkla atpūšas, gatavo pildījumu - atsaldē zivis un samaļ kopā ar puravu gaļasmašīnā. Masai pievieno rīsu etiķi, sasmalcinātas dilles, garšvielas un visu izmaisa.
6. Mīklu izrullē uz virsmas, kas viegli nobērta ar miltiem (es izmantoju kukurūzas miltus, jo tie tik ļoti nelīp klāt pie mīklas).
Foto: Nataša Rogova
7. Ar glāzi spiež aplīšus un virsū liek zivs pildījumu.
Foto: Nataša Rogova
8. Saloka uz pusēm un salipina.
Foto: Nataša Rogova
9. Uzvāra katlā ūdeni, virsū liek restīti, uz kuras ir cepamais papīrs. Kārto virsū pelmeņus un vāra zem vāka uz tvaikiem.
Foto: Nataša Rogova
10. Aptuveni pēc 15 minūtēm ir gatavs.
11. Pasniedz ar saldo sojas mērci.
Foto: Nataša Rogova
12. Lai labi garšo!
Uz augšu