Amerikāņu ābolu pīrāgs

Kolekcijas: Fotorecepšu

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 340 g miltu
  • 160 g auksta sviesta
  • 1 ola
  • 3 ēd. k. piena
  • 80 g cukura
  • 20 g vaniļas cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Pildījumam:
  • 1 kg nomizotu, iztīrītu ābolu
  • 100 g cukura
  • 60 g miltu
  • 2 tējk. kanēļa

Pagatavošana

120 min.
  1. Bļodā ieber miltus un sāli. Pierīvē aukstu sviestu.
    Bļodā ieber miltus un sāli. Pierīvē aukstu sviestu.
  2. Ar pirkstu galiem izveido drupačas, pievieno cukuru un viegli iecilā (arī ar pirkstiem).
    Ar pirkstu galiem izveido drupačas, pievieno cukuru un viegl...
  3. Pievieno olu, pienu un samīca mīklu. Ja liekas par sausu, pievieno vēl pienu. Mīklu nedrīkst pārmīcīt, lai tā nav cieta.
    Pievieno olu, pienu un samīca mīklu. Ja liekas par sausu, pi...
  4. Gatavo mīklu noliek uz pusstundu ledusskapī.
    Gatavo mīklu noliek uz pusstundu ledusskapī.
  5. Tikmēr sagatavo pildījumu: ābolus sagriež mazākos gabaliņos un sajauc ar cukuru, miltiem un kanēli.
    Tikmēr sagatavo pildījumu: ābolus sagriež mazākos gabaliņos...
  6. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu, formā ieklāj cepamo papīru. Izrullē 2/3 mīklas un izklāj formā.
    Sakarsē krāsni 190 grādus karstu, formā ieklāj cepamo papīru...
  7. Pa virsu uzber sagatavotos ābolus.
    Pa virsu uzber sagatavotos ābolus.
  8. Izrullē atlikušo mīklas daļu, uzklāj pa virsu.
  9. Nolīdzina maliņas, salipinot augšējo un apakšējo daļu kopā. Pīrāga virspusi nosmērē ar olas baltumu.
    Nolīdzina maliņas, salipinot augšējo un apakšējo daļu kopā....
  10. Liek cepties 45-50 minūtes krāsns vidējā nodalījumā. Kad gatavs, ņem ārā no formas.
    Liek cepties 45-50 minūtes krāsns vidējā nodalījumā. Kad gat...
  11. Ēd tāpat vai pasniedz karstu kopā ar saldējumu.

    Labu apetīti!
    Ēd tāpat vai pasniedz karstu kopā ar saldējumu.

Labu apet...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Zane Grāvelsiņa 6. februāris 14:48
Mīklu vienkārši pagatavot un ātri :) Super sanāca ! :)
Laima 2016. gada 25. oktobris 22:32
Paldies.loti garsiga sanaca.
Inga 2016. gada 2. janvāris 17:08
Paldies,ļoti garšīgi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi