Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Amerikāņu ābolu pīrāgs

Amerikāņu ābolu pīrāgs

FOTO: Agnese Arne-Kapče

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 340 g miltu
  • 160 g auksta sviesta
  • 1 ola
  • 3 ēd. k. piena
  • 80 g cukura
  • 20 g vaniļas cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Pildījumam:
  • 1 kg nomizotu, iztīrītu ābolu
  • 100 g cukura
  • 60 g miltu
  • 2 tējk. kanēļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Bļodā ieber miltus un sāli. Pierīvē aukstu sviestu.
    Bļodā ieber miltus un sāli. Pierīvē aukstu sviestu.

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  2. Ar pirkstu galiem izveido drupačas, pievieno cukuru un viegli iecilā (arī ar pirkstiem).
    Ar pirkstu galiem izveido drupačas, pievieno cukuru un viegl...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  3. Pievieno olu, pienu un samīca mīklu. Ja liekas par sausu, pievieno vēl pienu. Mīklu nedrīkst pārmīcīt, lai tā nav cieta.
    Pievieno olu, pienu un samīca mīklu. Ja liekas par sausu, pi...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  4. Gatavo mīklu noliek uz pusstundu ledusskapī.
    Gatavo mīklu noliek uz pusstundu ledusskapī.

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  5. Tikmēr sagatavo pildījumu: ābolus sagriež mazākos gabaliņos un sajauc ar cukuru, miltiem un kanēli.
    Tikmēr sagatavo pildījumu: ābolus sagriež mazākos gabaliņos...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  6. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu, formā ieklāj cepamo papīru. Izrullē 2/3 mīklas un izklāj formā.
    Sakarsē krāsni 190 grādus karstu, formā ieklāj cepamo papīru...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  7. Pa virsu uzber sagatavotos ābolus.
    Pa virsu uzber sagatavotos ābolus.

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  8. Izrullē atlikušo mīklas daļu, uzklāj pa virsu.
  9. Nolīdzina maliņas, salipinot augšējo un apakšējo daļu kopā. Pīrāga virspusi nosmērē ar olas baltumu.
    Nolīdzina maliņas, salipinot augšējo un apakšējo daļu kopā....

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  10. Liek cepties 45-50 minūtes krāsns vidējā nodalījumā. Kad gatavs, ņem ārā no formas.
    Liek cepties 45-50 minūtes krāsns vidējā nodalījumā. Kad gat...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  11. Ēd tāpat vai pasniedz karstu kopā ar saldējumu.

    Labu apetīti!
    Ēd tāpat vai pasniedz karstu kopā ar saldējumu.

Labu apet...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaļas sautējums zviedru gaumē

Gaļas sautējums zviedru gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas