1. Bļodā ieber miltus un sāli. Pierīvē aukstu sviestu.

Foto: Agnese Arne-Kapče
2. Ar pirkstu galiem izveido drupačas, pievieno cukuru un viegli iecilā (arī ar pirkstiem).

Foto: Agnese Arne-Kapče
3. Pievieno olu, pienu un samīca mīklu. Ja liekas par sausu, pievieno vēl pienu. Mīklu nedrīkst pārmīcīt, lai tā nav cieta.

Foto: Agnese Arne-Kapče
4. Gatavo mīklu noliek uz pusstundu ledusskapī.

Foto: Agnese Arne-Kapče
5. Tikmēr sagatavo pildījumu: ābolus sagriež mazākos gabaliņos un sajauc ar cukuru, miltiem un kanēli.

Foto: Agnese Arne-Kapče
6. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu, formā ieklāj cepamo papīru. Izrullē 2/3 mīklas un izklāj formā.

Foto: Agnese Arne-Kapče
7. Pa virsu uzber sagatavotos ābolus.

Foto: Agnese Arne-Kapče
8. Izrullē atlikušo mīklas daļu, uzklāj pa virsu.
9. Nolīdzina maliņas, salipinot augšējo un apakšējo daļu kopā. Pīrāga virspusi nosmērē ar olas baltumu.

Foto: Agnese Arne-Kapče
10. Liek cepties 45-50 minūtes krāsns vidējā nodalījumā. Kad gatavs, ņem ārā no formas.

Foto: Agnese Arne-Kapče
11. Ēd tāpat vai pasniedz karstu kopā ar saldējumu.
Labu apetīti!

Foto: Agnese Arne-Kapče