Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Adventes augļu kūka

Adventes augļu kūka

FOTO: Depositphotos.com

Klasiski zināma kā Ziemassvētku kūka, šoreiz vienkāršakā izpildījumā. Nepacietīgākie var ēst uzreiz! Ja gaidīsiet līdz Ziemassvētkiem, tad papildus nav mērcējama ar alkoholu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g brūnā cukura
  • 200 g gaišo rozīņu
  • 200 g tumšo rozīņu
  • 100 g kaltētu ķiršu
  • 100 g kaltētu melno plūmju
  • 100 g kaltētu aprikožu
  • 200 g augļu sukāžu
  • 200 g pekanriekstu
  • 4 olas
  • 125 ml paniņu vai rūgušpiena
  • 1 šķipsna/s maltu krustnagliņu
  • 1 tējk. maltu smaržīgo piparu
  • 1 naža gals rīvēta muskatrieksta
  • 0.5 rīvēta citrona miziņas
  • 300 ml viskija vai Rīgas melnā balzama
  • 1 šķipsna/s sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Rozīnes saber stikla traukā, pārlej ar viskiju vai balzāmu, trauku aizvāko un tur aizvērtu vismaz trīs dienas.
  2. Miltus sajauc ar cepampulveri, iesijā lielā bļodā, pievieno cukuru, sāli, garšvielas un visu samaisa. Rozīnes saber caurdurī un notecina, pēc tam pieber pie miltiem un apviļā.
  3. Sasmalcina ķiršus, plūmes, aprikozes, sukādes un kopā pievieno miltiem.
  4. Ar mikseri saputo olas, lēni pielej paniņas un no rozīnēm nolieto alkoholu. Masu pievieno miltiem un samaisa.
  5. Taisnstūrveida cepamo formu izklāj ar cepampapīru, ielej formā mīklu un ar karoti nolīdzina tās virsmu. Pārber ar pekanriekstiem un nedaudz tos iespiež mīklā.
  6. Stundu cep cepeškrāsnī 180 °C un pusotru stundu - 50 °C .
  7. Izcepto kūku formā pilnībā atdzesē, izņem no tās, noņem cepampapīru. Gatavo kūku var ietīt folijā un sausā, vēsā vietā briedināt līdz Ziemassvētkiem.

    Lai labi garšo!
    Izcepto kūku formā pilnībā atdzesē, izņem no tās, noņem cepa...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vista ar spinātiem austrumnieku gaumē

Vista ar spinātiem austrumnieku gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas