Adventes augļu kūka

2014. gada 2. novembris
Foto: Depositphotos.com
Klasiski zināma kā Ziemassvētku kūka, šoreiz vienkāršakā izpildījumā. Nepacietīgākie var ēst uzreiz! Ja gaidīsiet līdz Ziemassvētkiem, tad papildus nav mērcējama ar alkoholu.
Pagatavošana
150 min
1. Rozīnes saber stikla traukā, pārlej ar viskiju vai balzāmu, trauku aizvāko un tur aizvērtu vismaz trīs dienas.
2. Miltus sajauc ar cepampulveri, iesijā lielā bļodā, pievieno cukuru, sāli, garšvielas un visu samaisa. Rozīnes saber caurdurī un notecina, pēc tam pieber pie miltiem un apviļā.
3. Sasmalcina ķiršus, plūmes, aprikozes, sukādes un kopā pievieno miltiem.
4. Ar mikseri saputo olas, lēni pielej paniņas un no rozīnēm nolieto alkoholu. Masu pievieno miltiem un samaisa.
5. Taisnstūrveida cepamo formu izklāj ar cepampapīru, ielej formā mīklu un ar karoti nolīdzina tās virsmu. Pārber ar pekanriekstiem un nedaudz tos iespiež mīklā.
6. Stundu cep cepeškrāsnī 180 °C un pusotru stundu - 50 °C .
7. Izcepto kūku formā pilnībā atdzesē, izņem no tās, noņem cepampapīru. Gatavo kūku var ietīt folijā un sausā, vēsā vietā briedināt līdz Ziemassvētkiem.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu