Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ābolu-bumbieru pīrāgs

Ābolu-bumbieru pīrāgs

FOTO: roze

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Sviests
  • Milti
  • 1 ola
  • Cukurs
  • Āboli
  • Bumbieri
  • Cepamais pulvers
  • Kanēlis
  • Margarīns vai sviests
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagatavo sastāvdaļas, no to daudzuma atkarīgs arī trauka lielums.
    Sagatavo sastāvdaļas, no to daudzuma atkarīgs arī trauka lie...

    FOTO: roze

  2. Margarīnam pievieno miltus un sāk ar roku mīcīt. Jo vairāk margarīna/ sviesta, jo vairāk mīklas.
    Margarīnam pievieno miltus un sāk ar roku mīcīt. Jo vairāk m...

    FOTO: roze

  3. Pievieno vēl miltus, ja nepieciešams, bet principā masai ir jābūt pamitrai.
    Pievieno vēl miltus, ja nepieciešams, bet principā masai ir...

    FOTO: roze

  4. Olai pievieno cukuru, cik katrs vēlas. Samaisa un atstāj masu uz 5 minūtēm, lai cukurs paspēj izkust.
    Olai pievieno cukuru, cik katrs vēlas. Samaisa un atstāj mas...

    FOTO: roze

  5. Kamēr cukurs kūst, sagriež ābolus un bumbierus kubiciņos, pielej nedaudz ūdens un liek mikroviļņu krāsnī uz 10 min, ik pēc 3 atverot un pārmaisot.
    Kamēr cukurs kūst, sagriež ābolus un bumbierus kubiciņos, pi...

    FOTO: roze

  6. Kamēr āboli gatavojas, pievieno sakulto olu ar cukuru mīklai un izmaisa. Pamazām pievieno vēl nedaudz miltu tā, lai var izvelt bumbu.
    Kamēr āboli gatavojas, pievieno sakulto olu ar cukuru mīklai...

    FOTO: roze

  7. Mīklai jāsanāk joprojām nedaudz mitrai, bet arī rullējamai.
    Mīklai jāsanāk joprojām nedaudz mitrai, bet arī rullējamai.

    FOTO: roze

  8. Ieliek mīklu maisiņā un novieto saldētavā uz 5 min, lai nedaudz pacietē - būs vieglāk rullējama.
    Ieliek mīklu maisiņā un novieto saldētavā uz 5 min, lai neda...

    FOTO: roze

  9. Āboliem pievieno cukuru un kanēli, arī vanilīnu, ja kādam garšo.
    Āboliem pievieno cukuru un kanēli, arī vanilīnu, ja kādam ga...

    FOTO: roze

  10. Mīklu izņem no saldētavas un sadala divās daļās.
    Mīklu izņem no saldētavas un sadala divās daļās.

    FOTO: roze

  11. Tad izrullē plānā kārtā uz miltiem, lai nelīp pie virsmas.
    Tad izrullē plānā kārtā uz miltiem, lai nelīp pie virsmas.

    FOTO: roze

  12. Mīklu klāj uz formas, kuru nevajag ne ierīvēt ar sviestu, ne ieklāt ar cepampapīru, bet tas atkarīgs, kāds ir jūsu trauks.
    Mīklu klāj uz formas, kuru nevajag ne ierīvēt ar sviestu, ne...

    FOTO: roze

  13. Pa virsu uzlej ābolu maisījumu, izrullē mīklas otro daļu un klāj pa virsu.
    Pa virsu uzlej ābolu maisījumu, izrullē mīklas otro daļu un...

    FOTO: roze

  14. Izdekorē kā vēlas - var kaisīt arī magones pa virsu.
    Izdekorē kā vēlas - var kaisīt arī magones pa virsu.

    FOTO: roze

  15. Var dekorēt ar puķītēm, izveidotām no atlikušās mīklas.
    Var dekorēt ar puķītēm, izveidotām no atlikušās mīklas.

    FOTO: roze

  16. Cep 180 grādos aptuveni 30 min, līdz virsma paliek zeltaina.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas