-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Ābolu-bumbieru pīrāgs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
Sviests
-
Milti
-
1 ola
-
Cukurs
-
Āboli
-
Bumbieri
-
Cepamais pulvers
-
Kanēlis
-
Margarīns vai sviests
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
50 min.
-
Sagatavo sastāvdaļas, no to daudzuma atkarīgs arī trauka lielums.
-
Margarīnam pievieno miltus un sāk ar roku mīcīt. Jo vairāk margarīna/ sviesta, jo vairāk mīklas.
-
Pievieno vēl miltus, ja nepieciešams, bet principā masai ir jābūt pamitrai.
-
Olai pievieno cukuru, cik katrs vēlas. Samaisa un atstāj masu uz 5 minūtēm, lai cukurs paspēj izkust.
-
Kamēr cukurs kūst, sagriež ābolus un bumbierus kubiciņos, pielej nedaudz ūdens un liek mikroviļņu krāsnī uz 10 min, ik pēc 3 atverot un pārmaisot.
-
Kamēr āboli gatavojas, pievieno sakulto olu ar cukuru mīklai un izmaisa. Pamazām pievieno vēl nedaudz miltu tā, lai var izvelt bumbu.
-
Mīklai jāsanāk joprojām nedaudz mitrai, bet arī rullējamai.
-
Ieliek mīklu maisiņā un novieto saldētavā uz 5 min, lai nedaudz pacietē - būs vieglāk rullējama.
-
Āboliem pievieno cukuru un kanēli, arī vanilīnu, ja kādam garšo.
-
Mīklu izņem no saldētavas un sadala divās daļās.
-
Tad izrullē plānā kārtā uz miltiem, lai nelīp pie virsmas.
-
Mīklu klāj uz formas, kuru nevajag ne ierīvēt ar sviestu, ne ieklāt ar cepampapīru, bet tas atkarīgs, kāds ir jūsu trauks.
-
Pa virsu uzlej ābolu maisījumu, izrullē mīklas otro daļu un klāj pa virsu.
-
Izdekorē kā vēlas - var kaisīt arī magones pa virsu.
-
Var dekorēt ar puķītēm, izveidotām no atlikušās mīklas.
-
Cep 180 grādos aptuveni 30 min, līdz virsma paliek zeltaina.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs