Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Apgrieztā ābolu tarte ar karameļu mērci - Tarte tatin

2014. gada 21. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms pagatavo karameļu mērci: katliņā uz mazas uguns vāra sviestu, līdz tas pilnībā izkusis.
2. Pievieno cukuru un vāra apmēram 8-10 minūtes, līdz masa paliek brūna. Var pievienot vaniļu, bet tas nav obligāti.
3. Sagatavo ābolus, pārgriež uz pusēm, izņem serdi, sagriež gana biezās daiviņās, izkārto apaļā pannā, lai veidojas aplis (es izmantoju silikona pannu), tad ābolus aplej ar karsto karameļu mērci un apber ar kanēli.
4. Pagatavo mīklu sajaucot visas minētās sastāvdaļas, izmīca, izrullē un liek pa virsu ābolu kārtojumam.
5. Cep cepeškrāsnī 35 - 40 min. 180 grādos;
Torte tiek pasniegta ar āboliem virspusē. Kad torte gatava, to apgriež otrādi virs izlietnes.
* Pasniedz ar mērcītēm (ideālā variantā ar vaniļas mērci, man bija tikai šokolādes mērce), riekstiņiem vai saldējumu.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu