Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Apgrieztā ābolu tarte ar karameļu mērci - Tarte tatin

Apgrieztā ābolu tarte ar karameļu mērci - Tarte tatin

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Karameļu mērcei:
  • 150 g sviesta
  • 150 g cukura
  • Kanēlis
  • Vaniļas standziņa
  • Mīklai:
  • 250 g miltu
  • 125 g sviesta
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 olas dzeltenums
  • Ūdens
  • Vaniļas cukurs
  • -
  • 5 vidēja izmēra āboli (es izmantoju Pink Lady)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Vispirms pagatavo karameļu mērci: katliņā uz mazas uguns vāra sviestu, līdz tas pilnībā izkusis.
  2. Pievieno cukuru un vāra apmēram 8-10 minūtes, līdz masa paliek brūna. Var pievienot vaniļu, bet tas nav obligāti.
  3. Sagatavo ābolus, pārgriež uz pusēm, izņem serdi, sagriež gana biezās daiviņās, izkārto apaļā pannā, lai veidojas aplis (es izmantoju silikona pannu), tad ābolus aplej ar karsto karameļu mērci un apber ar kanēli.
  4. Pagatavo mīklu sajaucot visas minētās sastāvdaļas, izmīca, izrullē un liek pa virsu ābolu kārtojumam.
  5. Cep cepeškrāsnī 35 - 40 min. 180 grādos;
    Torte tiek pasniegta ar āboliem virspusē. Kad torte gatava, to apgriež otrādi virs izlietnes.
    * Pasniedz ar mērcītēm (ideālā variantā ar vaniļas mērci, man bija tikai šokolādes mērce), riekstiņiem vai saldējumu.

    Labu apetīti!
    Cep cepeškrāsnī 35 - 40 min. 180 grādos;
Torte tiek pasnieg...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas