Iecienītā mandeļu kūka

Kolekcijas: Veģetārās
Šai vienkāršajai kūkai ir lieliska tekstūra un brīnišķīga garša.

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 4 lielās olas
  • 150 g cukura
  • 1 citrona miziņa (sarīvēta)
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 200 g maltu mandeļu
  • 50 g pūdercukura

Pagatavošana

110 min.
  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 °C.
  2. Ietauko kūku veidni (23 cm) un ieklāj cepampapīru.
  3. Lielā bļodā saputo olas, cukuru, citrona miziņu un kanēli biezā krēmā.
  4. Iecilā maltās mandeles.
  5. Mīklu pilda veidnē un izlīdzina.
  6. Cep 30 - 35 min, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna un iedurot koka iesmiņu, pie tā nelīp klāt mīkla.
  7. Atdzesē veidnē 10 min, pēc tam izgāž uz režģa.
  8. Uzmanīgi atdala cepam papīru un atdzesē vēl ~ 1 h.
  9. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi