Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cāļa stilbiņi šampinjonu mērcē

Cāļa stilbiņi šampinjonu mērcē

FOTO: Depositphotos

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 cāļa stilbiņi
  • 500 kg šampinjoni
  • Sīpols
  • 1 glāze/s piena
  • 1.5 tējk. miltu
  • Pipari šķipsna/s
  • Sāls
  • Eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Cāļa stilbiņus iesmērē ar garšvielām.
  2. Paplāti iesmērē ar eļļu un saliek cāļa stilbiņu.
  3. Cepeškrāsni uzsilda uz 200 grādiem. Liek stilbus cepties. Kad tie paliek brūni, ņem ārā no krāsns.
  4. Gatavo mērci. Šampinjoniem nogriež kātiņus un sagriež tos šķēlītēs. Liek uz pannas cepties. Kamēr šampinjoni cepās, smalki sagriež sīpolu un pievieno šampinjoniem. Kas šampinjoni mīksti, tie ir gatavi.
  5. Tālāk pievieno miltus. Ja mērci gribas tumīgāku, pievieno 1,5 ēd. k., ja šķidrāku - tikai 0,5 ēd. k. miltu. Visu apmaisa un pievieno pienu. Piena daudzums atkarīgs no tā, kādu konsistenci vēlaties un cik daudz mērces nepieciešams.
  6. Mērcei pievieno garšvielas pēc izvēles un šķipsniņu piparu. Tā ir gatava brīdī, kad sāk vārīties.
  7. Vistu ņem ārā no cepeškrāsns, pārlej ar gatavo mērci. Ja vēlās var nedaudz kopā vēl pakarsēt krāsnī.

    Labu apetīti!
    Vistu ņem ārā no cepeškrāsns, pārlej ar gatavo mērci. Ja vēl...

    FOTO: Inta

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas