Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cāļa stilbiņi šampinjonu mērcē

2014. gada 18. aprīlis
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
60 min
1. Cāļa stilbiņus iesmērē ar garšvielām.
2. Paplāti iesmērē ar eļļu un saliek cāļa stilbiņu.
3. Cepeškrāsni uzsilda uz 200 grādiem. Liek stilbus cepties. Kad tie paliek brūni, ņem ārā no krāsns.
4. Gatavo mērci. Šampinjoniem nogriež kātiņus un sagriež tos šķēlītēs. Liek uz pannas cepties. Kamēr šampinjoni cepās, smalki sagriež sīpolu un pievieno šampinjoniem. Kas šampinjoni mīksti, tie ir gatavi.
5. Tālāk pievieno miltus. Ja mērci gribas tumīgāku, pievieno 1,5 ēd. k., ja šķidrāku - tikai 0,5 ēd. k. miltu. Visu apmaisa un pievieno pienu. Piena daudzums atkarīgs no tā, kādu konsistenci vēlaties un cik daudz mērces nepieciešams.
6. Mērcei pievieno garšvielas pēc izvēles un šķipsniņu piparu. Tā ir gatava brīdī, kad sāk vārīties.
7. Vistu ņem ārā no cepeškrāsns, pārlej ar gatavo mērci. Ja vēlās var nedaudz kopā vēl pakarsēt krāsnī.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu