Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Angļu banānu kūka ar putukrējumu un iebiezināto pienu

Angļu banānu kūka ar putukrējumu un iebiezināto pienu

FOTO: Inga Agnese

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

10
porcijas
  • 1 paciņa "Selgas" cepumu
  • 80 g sviesta
  • 1 (400 g) bundža vārīta iebiezinātā piena
  • 3 lieli, gatavi banāni
  • 250 g Mascarpone vai cita svaigā siera
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 tējk. pūdercukura
  • Zemene
  • Tumšā šokolāde
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Recepte paredzēta veidnei ar diametru 24cm.
    Recepte paredzēta veidnei ar diametru 24cm.

    FOTO: Inga Agnese

  2. Cepumus kārtīgi saspaida vai sablendē.
  3. Katliņā izkausē sviestu un pievieno cepumiem, cītīgi sajauc kopā. Tagad ir divas iespējas - cept vai necept: Masu liek cepamā veidnē ar noņemamām maliņām (diametrs 24 cm) un ar rokām vai stampiņu masu izlīdzina, veidojot nelielas maliņas uz augšu. Liek cepeškrāsnī 175°, ja grib cept, vai arī ledusskapī uz 10 min.
  4. Vārīto iebiezināto pienu liek bļodā un kārtīgi izmaisa, lai tas kļūst mīkstāks un to būtu vieglāk ieklāt formā.
  5. Saldo krējumu saputo stingrās putās.
  6. Pievieno Mascarponi un vēlreiz uzputo, līdz masa kļūst viendabīga.
  7. Kondensēto pienu smērē uz izceptās, padzisušās (vai no ledusskapja izņemtās) mīklas. Pa virsu kārto ripiņās sagrieztus banānus tā, lai pārklātos viss kondensētais piens.
  8. Virs banāniem liek mascarpones siera -putukrējuma krēmu un izlīdzina.
  9. Kūku rotā ar sevis izvēlētām dekorācijām - tumšo šokolādi, zemenēm, banāniem, kakao pulveri, riekstiem, utt.

    Labu apetīti!
    Kūku rotā ar sevis izvēlētām dekorācijām - tumšo šokolādi, z...

    FOTO: Inga Agnese

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas