Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Svaiga un gaisīga siera kūka

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 350 g "Selgas" cepumu
  • Paciņa sviesta
  • Krēmliķieris
  • 2 paciņas svaigā siera
  • 2 citroni, to sula un mazliet miziņa
  • 1 /2 bundžiņa kondensētā piena ar cukuru
  • 200 g saldā krējuma
  • Želējošais cukurs
  • Dažādas ogas
  • Želatīns
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu un krēmliķieri (daudzums pēc katra vēlēšanās, bet nepārspīlējot), lai masa mīkstāka. Liek veidnē, nedaudz piespiež, izveido nelielas maliņas, ieliek uz brīdi ledusskapī.
  2. Pa to laiku samaisa svaigo sieru ar iebiezināto pienu un citronu sulu, pierīvē nedaudz cirtona miziņas. Var paputot ar mikseri.
  3. Saputo stingrās putās saldo krējumu ar želējošo cukuru. Pārāk daudz cukura neber, lai nav par saldu. Apmēram 80 - 90 gramus.
  4. Putukrējumu iecilā svaigo sieru masā. Lej pa virsu cepumu masai veidnē.
  5. Ņem ogas pēc izvēles - mellenes, avenes, zemenes (var arī saldētas) -, pārber kūkai pa virsu.
  6. Uzbriedina un tad izkausē želatīnu (apmēram ēdamkaroti) un pievieno ogu suliņai, ko pārlej pāri ogām uz kūkas. Pasniedzam ar sablenderētām zemenēm.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas