Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Svaiga un gaisīga siera kūka

2014. gada 13. februāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu un krēmliķieri (daudzums pēc katra vēlēšanās, bet nepārspīlējot), lai masa mīkstāka. Liek veidnē, nedaudz piespiež, izveido nelielas maliņas, ieliek uz brīdi ledusskapī.
2. Pa to laiku samaisa svaigo sieru ar iebiezināto pienu un citronu sulu, pierīvē nedaudz cirtona miziņas. Var paputot ar mikseri.
3. Saputo stingrās putās saldo krējumu ar želējošo cukuru. Pārāk daudz cukura neber, lai nav par saldu. Apmēram 80 - 90 gramus.
4. Putukrējumu iecilā svaigo sieru masā. Lej pa virsu cepumu masai veidnē.
5. Ņem ogas pēc izvēles - mellenes, avenes, zemenes (var arī saldētas) -, pārber kūkai pa virsu.
6. Uzbriedina un tad izkausē želatīnu (apmēram ēdamkaroti) un pievieno ogu suliņai, ko pārlej pāri ogām uz kūkas. Pasniedzam ar sablenderētām zemenēm.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu