Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Citrona siera kūka ar šokolādes pamatni

2014. gada 10. februāris
Foto: Receptes.lv
Mascarpone siera vietā var izmantot saldo krējumu, pēc oriģinālās receptes 150 g saldā krējuma. Pārējais receptē nemainās!
Pagatavošana
120 min
1. Mīklas (pamatnes) gatavošanai olu saputo ar cukuru, pievieno izkausētu, padzesētu sviestu un samaltās mandeles, pievieno kakao, visu samaisa un samīca mīklu.
2. Mīklu ieliek formā 24 -26 cm, un uz 30 min. novieto aukstumā. Pēc 30 min. mīklu (pamatni), liek cepeškrāsnī cepties uz 15 - 20 min. 180 C.
3. Gatavo pildījumu: no citroniem norīvē miziņu, izspiež sulu. Olas + 1 dzeltenumu saputo ar cukuru, pievieno Mascarpone sieru vai saldo krējumu, kārtīgi izmaisa, pievieno citrona sulu, masu samaisa.
4. Gatavo masu ielej formā un cep 180 C 45 min.;
Foto: Receptes.lv
5. Torti dekorē ar rīvētu šokolādi vai šokolādes skaidiņām.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu