Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Citrona siera kūka ar šokolādes pamatni

Citrona siera kūka ar šokolādes pamatni

FOTO: VitaB

Kolekcijas: Fotoreceptes
Mascarpone siera vietā var izmantot saldo krējumu, pēc oriģinālās receptes 150 g saldā krējuma. Pārējais receptē nemainās!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 ola
  • 50 g cukura
  • 70 g sviesta
  • 30 g maltu mandeļu
  • 100-150 g miltu
  • 20 g kakao
  • Pildījumam:
  • 4 olas + 1 olas dzeltenums
  • 150 g cukura
  • 500 g Mascarpone siera/150 g saldais krējums
  • 2 citroni
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Mīklas (pamatnes) gatavošanai olu saputo ar cukuru, pievieno izkausētu, padzesētu sviestu un samaltās mandeles, pievieno kakao, visu samaisa un samīca mīklu.
  2. Mīklu ieliek formā 24 -26 cm, un uz 30 min. novieto aukstumā. Pēc 30 min. mīklu (pamatni), liek cepeškrāsnī cepties uz 15 - 20 min. 180 C.
  3. Gatavo pildījumu: no citroniem norīvē miziņu, izspiež sulu. Olas + 1 dzeltenumu saputo ar cukuru, pievieno Mascarpone sieru vai saldo krējumu, kārtīgi izmaisa, pievieno citrona sulu, masu samaisa.
  4. Gatavo masu ielej formā un cep 180 C 45 min.;
    Gatavo masu ielej formā un cep 180 C 45 min.;

    FOTO: VitaB

  5. Torti dekorē ar rīvētu šokolādi vai šokolādes skaidiņām.

    Labu apetīti!
    Torti dekorē ar rīvētu šokolādi vai šokolādes skaidiņām....

    FOTO: VitaB

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas