-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Citrona siera kūka ar šokolādes pamatni
Mascarpone siera vietā var izmantot saldo krējumu, pēc oriģinālās receptes 150 g saldā krējuma. Pārējais receptē nemainās!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Mīklai:
-
1 ola
-
50 g cukura
-
70 g sviesta
-
30 g maltu mandeļu
-
100-150 g miltu
-
20 g kakao
- Pildījumam:
-
4 olas + 1 olas dzeltenums
-
150 g cukura
-
500 g Mascarpone siera/150 g saldais krējums
-
2 citroni
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
120 min.
-
Mīklas (pamatnes) gatavošanai olu saputo ar cukuru, pievieno izkausētu, padzesētu sviestu un samaltās mandeles, pievieno kakao, visu samaisa un samīca mīklu.
-
Mīklu ieliek formā 24 -26 cm, un uz 30 min. novieto aukstumā. Pēc 30 min. mīklu (pamatni), liek cepeškrāsnī cepties uz 15 - 20 min. 180 C.
-
Gatavo pildījumu: no citroniem norīvē miziņu, izspiež sulu. Olas + 1 dzeltenumu saputo ar cukuru, pievieno Mascarpone sieru vai saldo krējumu, kārtīgi izmaisa, pievieno citrona sulu, masu samaisa.
-
Gatavo masu ielej formā un cep 180 C 45 min.;
-
Torti dekorē ar rīvētu šokolādi vai šokolādes skaidiņām.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs