Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kūka "Medus saldumiņš"

Kūka "Medus saldumiņš"

FOTO: Shutterstock.com

Debešķīgi garda medus kūkas variācija. Īpaši labai garšai kādu pildījuma kārtu ieteicams papildināt ar skābu augļu, piemēram, kivi vai apelsīnu šķēlītēm.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 100 g saldkrējuma sviests
  • 50 g cukura
  • 2 olas
  • 150 g medus
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 350 g miltu
  • Krēmam
  • 500 ml skābā krējuma
  • 200 ml saldā krējuma 35 %
  • 150 g pūdercukura
  • 1 ēd. k. brendijs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Pie mīksta saldā krējuma sviesta un medus pievieno cukuru, olas, cepamo pulveri un izsijātus miltus. Kārtīgi visu izmīca ar rokam līdz viendabīgai masai.
  2. Mīklu apsedz ar dvielīti un ļauj tai pastāvēt 30 minūtes.
  3. Izmantojot cepamo papīru un kūkas formas apakšējo pamatni, izrullē sešus plānus rausīšus. Piecas kārtas izmanto slāņiem, bet sesto sasmalcina dekoram.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180* un cep 7 - 10 min., līdz tas paliek zeltaini brūnā krāsā. Pirms ieliek cepeškrāsnī, katru kārtu sadursta ar dakšiņu.
  5. Gatavo krēmu: skābo krējumu saputo kopā ar pūdercukuru, līdz tas sabiezinās.
  6. Atsevišķi saputo saldo krējumu un pievieno pie saputota skābā krējuma, samaisot ar karoti. Krēmam pievieno un iemaisa brendiju.
  7. Tad katru mīklas slāni sasmērē ar gatavu krēmu, pa virsu un apkārt uzber drupačas.
  8. *Var izdekorēt ar ogam vai augļiem. Arī kādā no pildījuma kārtām var likt skābu ievārījumu vai augļus, piemēram, kivi vai apelsīnu šķēlītes, pārklājot ar krēmu.

    Labu apetīti!
    *Var izdekorēt ar ogam vai augļiem. Arī kādā no pildījuma kā...

    FOTO: Alona Nazarova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas