Kūka "Medus saldumiņš"

2014. gada 9. februāris
Foto: Shutterstock.com
Debešķīgi garda medus kūkas variācija. Īpaši labai garšai kādu pildījuma kārtu ieteicams papildināt ar skābu augļu, piemēram, kivi vai apelsīnu šķēlītēm.
Pagatavošana
90 min
1. Pie mīksta saldā krējuma sviesta un medus pievieno cukuru, olas, cepamo pulveri un izsijātus miltus. Kārtīgi visu izmīca ar rokam līdz viendabīgai masai.
2. Mīklu apsedz ar dvielīti un ļauj tai pastāvēt 30 minūtes.
3. Izmantojot cepamo papīru un kūkas formas apakšējo pamatni, izrullē sešus plānus rausīšus. Piecas kārtas izmanto slāņiem, bet sesto sasmalcina dekoram.
4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180* un cep 7 - 10 min., līdz tas paliek zeltaini brūnā krāsā. Pirms ieliek cepeškrāsnī, katru kārtu sadursta ar dakšiņu.
5. Gatavo krēmu: skābo krējumu saputo kopā ar pūdercukuru, līdz tas sabiezinās.
6. Atsevišķi saputo saldo krējumu un pievieno pie saputota skābā krējuma, samaisot ar karoti. Krēmam pievieno un iemaisa brendiju.
7. Tad katru mīklas slāni sasmērē ar gatavu krēmu, pa virsu un apkārt uzber drupačas.
8. *Var izdekorēt ar ogam vai augļiem. Arī kādā no pildījuma kārtām var likt skābu ievārījumu vai augļus, piemēram, kivi vai apelsīnu šķēlītes, pārklājot ar krēmu.

Labu apetīti!
Foto: Alona Nazarova
Uz augšu