Sākums > Receptes > Zupas

Zirņu zupa "Londonas smogs"

2014. gada 8. februāris
Foto:
Ja zirņus iepriekš nemērcē, palielinās to vārīšanas laiks.
Pagatavošana
120 min
1. Ielej katliņā buljonu un, kad tas sāk vārīties, pieber iepriekš nomērcētus zirņus. Vāra uz nelielas uguns 30 minūtes.
2. Citā katliņā izkausē 25 g sviesta un apcep dārzeņus, kuri iepriekš smalki sagriezti. Apceptos dārzeņus liek buljonā, uzliek vāku un vāra 40-50 minūtes.
3. Kad zupa gatava, to sakuļ virtuves kombainā vai ar blenderī un pārlej atpakaļ katliņā.
* Ja zupa ir par biezu, atšķaida ar ūdeni vai buljonu.

Labu apetīti!
Uz augšu