Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Zirņu zupa "Londonas smogs"

Zirņu zupa "Londonas smogs"

FOTO: Signe Sarkane

Kolekcijas: Veģetārās
Ja zirņus iepriekš nemērcē, palielinās to vārīšanas laiks.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 2 l buljona
  • 350 g dzelteno zirņu
  • 75 g sviesta
  • Sīpols
  • Selerijas kāts
  • Burkāns
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Ielej katliņā buljonu un, kad tas sāk vārīties, pieber iepriekš nomērcētus zirņus. Vāra uz nelielas uguns 30 minūtes.
  2. Citā katliņā izkausē 25 g sviesta un apcep dārzeņus, kuri iepriekš smalki sagriezti. Apceptos dārzeņus liek buljonā, uzliek vāku un vāra 40-50 minūtes.
  3. Kad zupa gatava, to sakuļ virtuves kombainā vai ar blenderī un pārlej atpakaļ katliņā.
    * Ja zupa ir par biezu, atšķaida ar ūdeni vai buljonu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas