Sākums > Receptes > Deserti

Rahat-lukum no citrusaugļiem

2014. gada 8. februāris
Foto:
Pagatavošana
240 min
1. Cieti izšķīdina 1 glāzē auksta ūdens, izjauc, lai nebūtu kunkuļu;
2. Katlā ar pārpalikušo ūdeni pieber cukuru, maisot uzvāra, līdz parādās burbuļi un vāra uz vidējas uguns 15-20 minūtes;
3. Tad atkal uz lielas uguns sīrupu uzvāra, pievieno ūdeni ar cieti, samazina uguni un pievieno smalki sarīvētu apelsīna vai citrona miziņu. Nepārtraukti maisot, vāra, līdz masa sabiezē;
4. Kad "lukums" sāks nākt nost no katla malām, pievieno apelsīna vai citrona eļļu, vēlreiz izmaisa un izliek masu uz pergamenta izklātas plāts vai iepriekš sagatavotās formiņās;
5. Virsmu izlīdzina ar slapju karoti un liek atdzesēties uz 4-5 stundām.
6. * Gatavo desertu sagriež gabaliņos, apviļā pūdercukurā, un tas ir gatavs pasniegšanai.
7. Labu apetīti!
Uz augšu