Rahat-lukum no citrusaugļiem

Sastāvdaļas

  • 5 gl cukurs
  • 2 gl ūdens
  • ½ gl kartupeļu ciete
  • 1 apelsīna vai citrona miziņa
  • 2 -3 piles apelsīnu vai citrona eļļa
  • 4 -5 ēd. k. pūdercukurs

Pagatavošana

240 min.
  1. Cieti izšķīdina 1 glāzē auksta ūdens, izjauc, lai nebūtu kunkuļu;
  2. Katlā ar pārpalikušo ūdeni pieber cukuru, maisot uzvāra, līdz parādās burbuļi un vāra uz vidējas uguns 15-20 minūtes;
  3. Tad atkal uz lielas uguns sīrupu uzvāra, pievieno ūdeni ar cieti, samazina uguni un pievieno smalki sarīvētu apelsīna vai citrona miziņu. Nepārtraukti maisot, vāra, līdz masa sabiezē;
  4. Kad "lukums" sāks nākt nost no katla malām, pievieno apelsīna vai citrona eļļu, vēlreiz izmaisa un izliek masu uz pergamenta izklātas plāts vai iepriekš sagatavotās formiņās;
  5. Virsmu izlīdzina ar slapju karoti un liek atdzesēties uz 4-5 stundām.
  6. * Gatavo desertu sagriež gabaliņos, apviļā pūdercukurā, un tas ir gatavs pasniegšanai.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi