Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Frikadeļu siera zupa

Frikadeļu siera zupa

FOTO: Aivars Leitons

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g maltās gaļas
  • 5 vidēji kartupeļi
  • 3 burkāni
  • 1 ola
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 2 baltmaizes kancīši
  • 2 šķipsnas smalkie makaroni
  • 175 g kausētā siera
  • 1 glāze piena
  • Zaļumi
  • Garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Bļodiņā saliek baltmaizi, kurai nogriezta garoziņa, aplej ar pienu tā, lai visa maize būtu slapja. Piens padarīs frikadeles maigākas;
    Bļodiņā saliek baltmaizi, kurai nogriezta garoziņa, aplej ar...

    FOTO: Aivars Leitons

  2. Bļodā liek malto gaļu. Tālāk sarīvē sīpolus un ķiplokus pievieno gaļai. Pievieno arī izmērcēto baltmaizi, kurai pirms tam ar rokām nospiež pienu (tā nedrīkst būt piloši slapja, jo tad frikadeles sanāks putrā!). Vēl klāt pievieno 1 olu un garšvielas - sāli, maltos piparus, var Vegetu pēc patikas. Visu samaisa tā, lai izveidotos vienmērīga masa;
    Bļodā liek malto gaļu. Tālāk sarīvē sīpolus un ķiplokus piev...

    FOTO: Aivars Leitons

  3. Lielā katlā ielej ūdeni (līdz pusei) un uzvāra. Ar samērcētu karoti (tādā veidā frikadeles tik ļoti nepiņķējas) veido frikadelītes;
    Lielā katlā ielej ūdeni (līdz pusei) un uzvāra. Ar samērcētu...

    FOTO: Aivars Leitons

  4. Liek frikadeles verdošā ūdenī. Frikadeļu lielumu var izvēlēties pēc savas patikas. Kad visas frikadeles uztaisītas un ieliktas ūdenī, ļauj tām pavārīties aptuveni 10-15 minūtes atkarība no frikadeļu lieluma;
  5. Kartupeļus sagriež kubiņos un caurdurī noskalo nost tā saucamo kartupeļu cieti;
    Kartupeļus sagriež kubiņos un caurdurī noskalo nost tā sauca...

    FOTO: Aivars Leitons

  6. Burkānus sarīvē ar rupjo rīvi;
    Burkānus sarīvē ar rupjo rīvi;

    FOTO: Aivars Leitons

  7. Dārzeņus pievieno frikadelēm zupas ūdenī, klāt piemet pāris lauru lapas. Tāpat uzreiz var piebērt nedaudz sāls un Vegetas. Es vēl pivienoju sagrieztu sīpolu un papriku. Tam visam ļauj vārīties aptuveni 20 min. vai, līdz dārzeņi ir mīksti;
  8. Kad dārzeņi gatavi, pievieno kausēto sieru, lēnām samaisa. Kad zupa uzvārās, noņem no uguns, apkaisa ar zaļumiem un ļauj ievilkties.
    Kad dārzeņi gatavi, pievieno kausēto sieru, lēnām samaisa. K...

    FOTO: Aivars Leitons

  9. * Gatavošanas laiks ir ~80 min., bet tas ir individuāli, man jebkura ēdiena pagatavošana aizņem pāris stundas. Patīk gatavot ar sirdi un dvēseli!
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas šķiņķīšu šašliks citronu sulā un adžikā

Vistas šķiņķīšu šašliks citronu sulā un adžikā

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas