Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Burkānu - auzu pārslu mafini

Burkānu - auzu pārslu mafini

FOTO: Depositphotos.com

Labs kārums, kas papildināts ar veselīgām sastāvdaļām. No šī sastāvdaļu daudzuma iznāk 9 kēksiņi / mafini.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g svaigu burkānu
  • 100 g medus
  • 60 g sviesta
  • 1 ola
  • 1/2 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s auzu pārslu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 2 ēd. k. rudzu rīvmaizes, ja vēlas
  • 50 g cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Izkausē medu kopā ar sviestu.
  2. Samaisa olu kopā ar sāli, cukuru, 1/2 paciņu vaniļas cukura. Pievieno uz smalkās rīves sarīvētus burkānus un samaisa.
  3. Pielej izkausēto sviestu ar medu un samaisa.
  4. Pieber auzu pārslas, miltus ar cepamo pulveri, izmaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Mīkla sanāk bieza, krītoša, ne tekoša. Ja sanākusi šķidra mīkla, kas var būt, ja burkāni ir sulīgi, tad var pievienot vēl nedaudz miltu vai auzu pārslu (aptuveni 2 ēdamkarotes).
  5. Mīklu liek formiņās, ja vēlas, paber ar rīvmaizi, kam pievienots vaniļas cukurs.
  6. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem aptuveni 20 minūtes. Gatavus atdzesē un pasniedz.

    Labu apetīti!
    Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem aptuveni...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu pudiņš

Zemeņu pudiņš

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas