Burkānu - auzu pārslu mafini

Burkānu - auzu pārslu mafini
Foto: Depositphotos.com
Labs kārums, kas papildināts ar veselīgām sastāvdaļām. No šī sastāvdaļu daudzuma iznāk 9 kēksiņi / mafini.

Sastāvdaļas

  • 200 g svaigu burkānu
  • 100 g medus
  • 60 g sviesta
  • 1 ola
  • 1/2 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s auzu pārslu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 2 ēd. k. rudzu rīvmaizes, ja vēlas
  • 50 g cukura

Pagatavošana

40 min.
  1. Izkausē medu kopā ar sviestu.
  2. Samaisa olu kopā ar sāli, cukuru, 1/2 paciņu vaniļas cukura. Pievieno uz smalkās rīves sarīvētus burkānus un samaisa.
  3. Pielej izkausēto sviestu ar medu un samaisa.
  4. Pieber auzu pārslas, miltus ar cepamo pulveri, izmaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Mīkla sanāk bieza, krītoša, ne tekoša. Ja sanākusi šķidra mīkla, kas var būt, ja burkāni ir sulīgi, tad var pievienot vēl nedaudz miltu vai auzu pārslu (aptuveni 2 ēdamkarotes).
  5. Mīklu liek formiņās, ja vēlas, paber ar rīvmaizi, kam pievienots vaniļas cukurs.
  6. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem aptuveni 20 minūtes. Gatavus atdzesē un pasniedz.

    Labu apetīti!
    Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem aptuveni...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi