Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Burkānu - auzu pārslu mafini

2013. gada 30. decembris
Foto: Depositphotos.com
Labs kārums, kas papildināts ar veselīgām sastāvdaļām. No šī sastāvdaļu daudzuma iznāk 9 kēksiņi / mafini.
Pagatavošana
40 min
1. Izkausē medu kopā ar sviestu.
2. Samaisa olu kopā ar sāli, cukuru, 1/2 paciņu vaniļas cukura. Pievieno uz smalkās rīves sarīvētus burkānus un samaisa.
3. Pielej izkausēto sviestu ar medu un samaisa.
4. Pieber auzu pārslas, miltus ar cepamo pulveri, izmaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Mīkla sanāk bieza, krītoša, ne tekoša. Ja sanākusi šķidra mīkla, kas var būt, ja burkāni ir sulīgi, tad var pievienot vēl nedaudz miltu vai auzu pārslu (aptuveni 2 ēdamkarotes).
5. Mīklu liek formiņās, ja vēlas, paber ar rīvmaizi, kam pievienots vaniļas cukurs.
6. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem aptuveni 20 minūtes. Gatavus atdzesē un pasniedz.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu