Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautējums franču gaumē "ratatouille"

2013. gada 27. novembris
Foto: Lelde Stībele
Šo ēdienu franči pasniedz kā galveno maltīti. Recepte sākotnēji tika rakstīta priekš 40 personām jauniešu apmaiņas projekta ietvaros, taču receptē minēto sastāvdaļu daudzums ir priekš 5-7 cilvēkiem.
Pagatavošana
120 min
1. Sagriež baklažānus un kabačus gabaliņos;
2. Tos lēni vāra olīveļļā apmēram 15 min.;
3. Sagriež sīpolus plānās šķēlītēs, lēni cep, pievieno papriku, sasmalcinātu šķēlītēs, un pieber garšvielas, gatavo apmēram 5 min.;
4. Pievieno kubiciņos sagrieztus tomātus, sautē apmēram 10 min.;
5. Pievieno baklažānus un kabačus un lēni karsē apmēram 1 stundu;
6. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un samaisa kopā ar izvārītiem rīsiem.
7. Labu apetīti!
Uz augšu