Sautējums franču gaumē "ratatouille"

Šo ēdienu franči pasniedz kā galveno maltīti. Recepte sākotnēji tika rakstīta priekš 40 personām jauniešu apmaiņas projekta ietvaros, taču receptē minēto sastāvdaļu daudzums ir priekš 5-7 cilvēkiem.

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 2 gab. baklažāni
  • 1 kg tomāti
  • 2 gab. paprika (dzeltena, sarkana)
  • 3 gab. kabači (cukinī)
  • 2 gab. sīpoli (lieli)
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Garšvielas „Herbes de provence” vai „De provence” (rozmarīns, majorāns, timiāns)
  • 5 kg rīsi

Pagatavošana

120 min.
  1. Sagriež baklažānus un kabačus gabaliņos;
  2. Tos lēni vāra olīveļļā apmēram 15 min.;
  3. Sagriež sīpolus plānās šķēlītēs, lēni cep, pievieno papriku, sasmalcinātu šķēlītēs, un pieber garšvielas, gatavo apmēram 5 min.;
  4. Pievieno kubiciņos sagrieztus tomātus, sautē apmēram 10 min.;
  5. Pievieno baklažānus un kabačus un lēni karsē apmēram 1 stundu;
  6. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un samaisa kopā ar izvārītiem rīsiem.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

andris balanconoks 2014. gada 2. decembris 21:57
Ka to var pagatavot

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi