Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Sautējums franču gaumē "ratatouille"

Šo ēdienu franči pasniedz kā galveno maltīti. Recepte sākotnēji tika rakstīta priekš 40 personām jauniešu apmaiņas projekta ietvaros, taču receptē minēto sastāvdaļu daudzums ir priekš 5-7 cilvēkiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 2 gab. baklažāni
  • 1 kg tomāti
  • 2 gab. paprika (dzeltena, sarkana)
  • 3 gab. kabači (cukinī)
  • 2 gab. sīpoli (lieli)
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Garšvielas „Herbes de provence” vai „De provence” (rozmarīns, majorāns, timiāns)
  • 5 kg rīsi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Sagriež baklažānus un kabačus gabaliņos;
  2. Tos lēni vāra olīveļļā apmēram 15 min.;
  3. Sagriež sīpolus plānās šķēlītēs, lēni cep, pievieno papriku, sasmalcinātu šķēlītēs, un pieber garšvielas, gatavo apmēram 5 min.;
  4. Pievieno kubiciņos sagrieztus tomātus, sautē apmēram 10 min.;
  5. Pievieno baklažānus un kabačus un lēni karsē apmēram 1 stundu;
  6. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un samaisa kopā ar izvārītiem rīsiem.
  7. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas