Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Tradicionālā kefīra ābolmaize

Tradicionālā kefīra ābolmaize

FOTO: Inga

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 gl cukurs
  • 3 gab. olas
  • 5 - 2 gl milti
  • Šķipsniņa cepamais pulveris
  • 1 gl kefīrs
  • Pārlējumam:
  • 200 - 300 g skābais krējums
  • 2 gab. olas
  • 2 - 3 ēda. k. cukurs
  • Vaniļas cukurs
  • Kanēlis
  • Āboli
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Nomizo un sagriež daudz ābolu un ber iekšā iepriekš ietaukotā cepamtraukā. Ābolus nežēlo, jābūt ļoti daudz - pilns trauks. Šīs receptes noslēpums ir ābolu daudzumā;
    Nomizo un sagriež daudz ābolu un ber iekšā iepriekš ietaukot...

    FOTO: Inga

  2. Mīklas sastāvdaļas visas reizē sablenderē bļodiņā. Pārlej pēc iespējas vienmērīgāk pār āboliem cepamtraukā. Šajā stadijā nav jāsatraucas, ja šķiet, ka mīklas ir maz, bet ābolu par daudz. Viss būs OK;
    Mīklas sastāvdaļas visas reizē sablenderē bļodiņā. Pārlej pē...

    FOTO: Inga

  3. Tajā pašā bļodiņā (nav jāmazgā un blenderis arī nav jādezinficē) sablenderē krējumu, olas un cukuru. To arī vienmērigi uzlej pa virsu āboliem. Pēc gaumes, var pievienot kanēli un vaniļas cukuru;
  4. Trauku liek iekšā cepeškrāsnī un cep 180 grādos aptuveni 30-40 minūtes. Ik pa laikam uz beigām uzmana, lai nepiedeg.
  5. * Šī ābolmaize ir garšīga gan karsta ar karoti saldējuma pa virsu, gan atdzisusi bez nekā. Sanāk mitra un ļoti garšīga.
  6. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas