Tradicionālā kefīra ābolmaize

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 gl cukurs
  • 3 gab. olas
  • 5 - 2 gl milti
  • Šķipsniņa cepamais pulveris
  • 1 gl kefīrs
  • Pārlējumam:
  • 200 - 300 g skābais krējums
  • 2 gab. olas
  • 2 - 3 ēda. k. cukurs
  • Vaniļas cukurs
  • Kanēlis
  • Āboli

Pagatavošana

60 min.
  1. Nomizo un sagriež daudz ābolu un ber iekšā iepriekš ietaukotā cepamtraukā. Ābolus nežēlo, jābūt ļoti daudz - pilns trauks. Šīs receptes noslēpums ir ābolu daudzumā;
    Nomizo un sagriež daudz ābolu un ber iekšā iepriekš ietaukot...
  2. Mīklas sastāvdaļas visas reizē sablenderē bļodiņā. Pārlej pēc iespējas vienmērīgāk pār āboliem cepamtraukā. Šajā stadijā nav jāsatraucas, ja šķiet, ka mīklas ir maz, bet ābolu par daudz. Viss būs OK;
    Mīklas sastāvdaļas visas reizē sablenderē bļodiņā. Pārlej pē...
  3. Tajā pašā bļodiņā (nav jāmazgā un blenderis arī nav jādezinficē) sablenderē krējumu, olas un cukuru. To arī vienmērigi uzlej pa virsu āboliem. Pēc gaumes, var pievienot kanēli un vaniļas cukuru;
  4. Trauku liek iekšā cepeškrāsnī un cep 180 grādos aptuveni 30-40 minūtes. Ik pa laikam uz beigām uzmana, lai nepiedeg.
  5. * Šī ābolmaize ir garšīga gan karsta ar karoti saldējuma pa virsu, gan atdzisusi bez nekā. Sanāk mitra un ļoti garšīga.
  6. Lai labi garšo!

Komentāri

Kristīne 2016. gada 20. septembris 14:11
Ļoti garda ābolmaize.Ieteikums ''Pavāram'' -ir ļoti liela atšķirība vai tā ir torte vai ābolmaize tomēr.Apraksts ļoti saprotams.
saulīte 2015. gada 29. septembris 21:22
Paldies!!! Ļoti garda,pat vīrs ēda un slavēja:)
Baiba 2014. gada 14. augusts 13:30
Paldies par recepti! Vienkārsi un loti garšīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize