Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas krūtiņa čīliešu gaumē

2013. gada 28. oktobris
Foto: Līva Šaliņa
Pagatavošana
42 min
1. Sīpolu un ķiploku notīriet un rupji sakapājiet. Sakuliet viendabīgā biezenī kopā ar čili piparu pulveri, kurkumu, kā arī citrona sulu. Sajauciet kopā ar olīveļļu.
2. Vistas krūtiņas filejas apsāliet. Filejas apviļājiet čili pastā un traukā ar vāku marinējiet, kamēr tiek gatavoti salāti. Grilu uzskarsējiet līdz vidēji stipram karstumam.
3. Sietā noteciniet pupiņas. Papriku un cukini notīriet, nomazgājiet un sagrieziet nelielos kubiņos. Visas šīs sastāvdaļas lieciet bļodā, samaisiet ar sāli, pipariem, etiķi, kā arī olīveļļu. Pēc tam uzlieciet vāku un ļaujiet ievilkties tik ilgi, kamēr tiek grilēta gaļa.
4. Gaļu lieciet uz grila režģa un grilējiet karstā grilā apmēram 6 minūtes no katras puses, līdz tā ir gatava un, iedurot tajā, šķidrums, kas iztek, ir dzidrs. Gatavo gaļu noņemiet no režģa, sagrieziet slīpās šķēlēs šķērsām šķiedrām un izkārtojiet tās uz dārzeņu salātiem.
5. Vistas krūtiņas filejas apviļājiet čili pastā, to piespiežot vai ar īsu, platu nazi vienmērīgi izlīdzinot pastu uz abām filejas pusēm.
6. Ja cukini vietā ņemat gurķus, pagrieziet tos gareniski uz pusēm, izņemiet sēklas un sagrieziet 1/2 cm platās, garās strēmelītēs, kuras pēc tam šķērsām sagrieziet kubiņos.
7. Labu apetīti!
Uz augšu