Ķirbju kūka

3 1

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 600 g Riekstu ķirbis
  • 400 ml Smilšērkšķu nektārs
  • 120 g Sviests
  • 200 g Brūnais cukurs
  • 3 gb Olas
  • 3 ēd.k. Milti
  • 1 ēd.k. Cepamais pulveris
  • 300 ml Saldais krējums
  • Dekorēšanai:
  • 400 g Ogas (pēc izvēles)

Pagatavošana

60 min.
  1. Vispirms sagatavo ķirbju biezeni. Liek katliņā sagrieztu ķirbi, pievieno smilšērkšķu nektāru, brūno cukuru un novāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis izjūk.
  2. Sakuļ ar mixeri un pievieno sviestu. 2/3 masas vajadzēs biskvītam, bet 1/3-krēmam.
  3. Olu baltumus un dzeltenumus sakuļ atsevišķi. Kad ķirbju krēms atdzisis, sajauc to ar sakultajiem olu dzeltenumiem, pievieno cepamo pulveri un miltus. Iecilā olu baltumus.
  4. Liek cepamajā formā un cep līdz 180C sakarsētā krāsnī 20min.
  5. Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu un pievieno ķirbju biezeni.
  6. Kad biskvīts gatavs un atdzisis, tam virsū klāj krēmu, bagātīgi pārber ar svaigām ogām.
  7. Dekoram var izmantot arī grauzdētas ķirbju sēklas un marinētus ķirbju kubiņus.
  8. Labu apetīti! :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize