Laima pīrāgs

2013. gada 5. septembris
Foto: Renée
Lēti, viegli un eleganti!
Pagatavošana
100 min
1. Tātad, lai pagatavotu mīklu miltus, cukuru, kakao, sāli, cepamo pulveri samaisa bļodā, pievieno piciņās sagrieztu aukstu sviestu.
Foto: Renée
2. Sviestu iemīca miltu masā līdz rodas mīkstas drumstalas, tad pievieno olu, mīklu samīca un izveido bumbu. Mīklu vēlams taisīt vēsākā virtuvē un ar vēsām rokām, jo karstā virtuvē sviests sāks kust un mīkla neiegūs vēlamo konsistenci.
Foto: Renée
3. Samīcīto bumbu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī nostāvēties vismaz uz 30 min, vēlams 1 h.
4. Mīklu ņem ārā no ledusskapja, galda virsmu pārkaisa ar pavisam nedaudz miltiem, mīklu izrullē plānā kārtā un klāj ietaukotā cepamajā formā. Šim nolūkam izmantoju kūku formu ar noņemamām malām (26 cm diametrs).
5. Izrullētos mīklas gabaliņus formā saspiedu kopā, lai iegūtu sev vēlamo pīrāga augstumu un biezumu. Neesmu profesionālis pīrāga pamatnes ieklāšanā, līdz ar to darīju, kā man bija ērtāk. Drošības pēc sadurstīju ar dakšu mīklas pamatni, lai tā neuzpūstos.
6. Pīrāga pamatni liek cepties 180 grādos ~6 min, tad ņem ārā un iepilda krēmu. Krāsnij temperatūru pagriež uz 150 grādiem.
7. Krēma pagatavošana ir ļoti vienkārša. Visas sastāvdaļas sajauc kopā un saputo līdz cukurs izkusis (laima sulu liet caur sietiņu). Vēlams to darīt traukā ar vāku, jo putojot škidrais krēms šļakstīsies.
Foto: Renée
8. Cepamo formu ar krēma masu liek cepties 150 grādu temperatūrā 40 min līdz krēms ir sarecējis, bet joprojām gaišs. Kad gatavs, ņem ārā un atstāj atdzist istabas temperatūrā.
9. Kad pīrāgs padzisis, to liek ledusskapī nostāvēties uz pāris stundām, ja ir iespēja. Dekorē pēc sirds patikas.
10. Lai izdodas un labi garšo!
Uz augšu