Grūbu džambalaija

2013. gada 5. septembris
Foto: Renée
Īstens "komforta ēdiens", turklāt veselīgs, ja izmanto eko šmeko sastāvdaļas. Šī gan būs neliela adaptācija tradicionālajam kreoliešu ēdienam. Manuprāt, šis ēdiens ir nesalīdzināmi garšīgāks par mūsu tradicionālo grūbu biezputru.

Recepti iespējams mainīt pēc savas gaumes - var vēl klāt pievienot šampinjonus, kukurūzu un ja gribas tomēr vēl šķidrāku, tad pieliet nedaudz klāt buljonu, kam ir zems sāls saturs. Grūbas var aizvietot ar brūnajiem rīsiem un tītara gaļu ar vistas gaļu. Neviens neliedz arī gatavot ar baltajiem rīsiem, liellopa/cūkgaļas malto gaļu vai desiņām. Pašu izvēle!
Pagatavošana
70 min
1. Nosver vajadzīgo daudzumu grūbas, noskalo aukstā ūdenī vairākas reizes un gatavo pēc uz iepakojuma norādītās instrukcijas, taču ūdenim, kurā grūbas vārīsies, pievieno 2 lauru lapas. Kad grūbas gatavas, lauru lapas jāizņem.
Foto: Renée
2. NB! Es izmantoju grūbas, kuras iepriekš stundām nav jāmērcē, bet var uzreiz gatavot. Pievērsiet uzmanību šim, lai ēdiena gatavošana neievilktos stundām ilgi. Grūbas var pagatavot jau pat 2 dienas iepriekš, uzglabāt ledusskapī un pievienot jau gatavas, kad vajadzīgs.
3. Smalki sagriež sīpolu, selerijas, papriku, burkānu sarīvē.
Foto: Renée
4. Pannu/katlu liek uz vidējas uguns, pieliek 1 tējk. eļļas. Vispirms pievieno sīpolus un sautē kamēr gaiši brūni, tad pievieno burkānus, papriku, seleriju un visu kārtīgi samaisa. Pievieno malto gaļu un sāli, visu kārtīgi samaisa, liek virsū vāku un sautē 5 minūtes ik pa 1 minūtei dārzeņus apmaisot.
5. Pievieno garšvielas pēc savas garšas, pievieno tomātus savā sulā, piespiež ķiploku un visu kārtīgi samaisa. Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns līdz dārzeņi mīksti (aptuveni kādas 10 - 15 minūtes).
Foto: Renée
6. Pievieno grūbas un visu kārtīgi samaisa, pagaršo vai vēl nepieciešams pievienot kādu garšvielu. Uzliek vāku un vēl pasautē kādas 2 minūtes.
7. Lai izdodas un labi garšo!
Uz augšu