Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vokpannā cepta vista ar rīsiem un dārzeņiem

2013. gada 22. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Izvāra rīsus kā parādīts uz iepakojuma.
2. Notīra puravu un gareniski sagriež tievās strēmelītēs.
3. Cukurzirņu pākstis notīra un apmēram 2 minūtes blanšē verdošā ūdenī. Pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī un notecina.
4. Sēnes notīra un sagriež šķēlītēs. Apslaka ar citronu sulu.
5. Vistas gaļu sagriež nelielos gabalos.
6. Dziļā pannā vai labāk vokpannā sakarsē eļļu.
7. Maisot pamatīgi apcep tajā gaļu, pēc tam gaļu no pannas noņem.
8. Pannā ieliek dārzeņus un 2 minūtes tos cep atlikušajās taukvielās. Pielej klāt vistas buljonu, pieliek klāt apcepto gaļu.
9. Pēc garšas pievieno nedaudz sāls un piparus. Ēdienu 5 minūtes uz vidēji lielas uguns pavāra.
10. Papriku sagriež ļoti sīkos kubiciņos. Pētersīļus smalki sakapā. Papriku un pētersīļus piejauc klāt pie rīsiem.
11. Vistas gaļas gabaliņus pasniedz kopā ar pikantajiem rīsiem.

Labu apetīti!
Uz augšu