Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vokpannā cepta vista ar rīsiem un dārzeņiem

Vokpannā cepta vista ar rīsiem un dārzeņiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 200 g rīsu
  • 150 g šampinjonu
  • 100 g vistas buljona
  • 200 g cukurzirņu pākšu
  • 1 puravs
  • 1/4 sarkanās paprikas
  • 1/2 saišķītis pētersīļu
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 2 tējk. eļļas
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Izvāra rīsus kā parādīts uz iepakojuma.
  2. Notīra puravu un gareniski sagriež tievās strēmelītēs.
  3. Cukurzirņu pākstis notīra un apmēram 2 minūtes blanšē verdošā ūdenī. Pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī un notecina.
  4. Sēnes notīra un sagriež šķēlītēs. Apslaka ar citronu sulu.
  5. Vistas gaļu sagriež nelielos gabalos.
  6. Dziļā pannā vai labāk vokpannā sakarsē eļļu.
  7. Maisot pamatīgi apcep tajā gaļu, pēc tam gaļu no pannas noņem.
  8. Pannā ieliek dārzeņus un 2 minūtes tos cep atlikušajās taukvielās. Pielej klāt vistas buljonu, pieliek klāt apcepto gaļu.
  9. Pēc garšas pievieno nedaudz sāls un piparus. Ēdienu 5 minūtes uz vidēji lielas uguns pavāra.
  10. Papriku sagriež ļoti sīkos kubiciņos. Pētersīļus smalki sakapā. Papriku un pētersīļus piejauc klāt pie rīsiem.
  11. Vistas gaļas gabaliņus pasniedz kopā ar pikantajiem rīsiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas