Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Gaļa Cīrihes gaumē

Gaļa Cīrihes gaumē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 650 g teļa filejas
  • 300 g šampinjonu
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 2 šalotes vai 1 sīpols
  • 3 ēd. k. eļļas
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 ēd. k. miltu
  • 125 g sausā baltvīna
  • 125 g vistas buljona
  • 200 g saldā krējuma
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Gaļu vispirms sagriež šķēlēs, pēc tam - tievās strēmelītēs.
  2. Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Sajauc kopā ar citronu sulu.
  3. Šalotes (vai 1 lielu sīpolu) nomizo un smalki sakapā.
  4. Sakarsē 2 ēd.k. eļļas. Uz lielas uguns maisot, krietni apcep tajā pusi no gaļas strēmelītēm. Pēc tam ieliek gaļu sietā, kas uzlikts virs bļodiņas, un noliek sāņus. Tieši tāpat rīkojas ar atlikušo gaļu.
  5. Sakarsēt atlikušo eļļu un sviestu. Apcep tajā šalotes, līdz sīpoli paliek caurspīdīgi.
  6. Pieliek klāt sēnes, uz lielas uguns maisot cep, līdz šķidrums ir iztvaikojis.
  7. Pārkaisa pāri miltus un vēl brīdi cep.
  8. Pielej baltvīnu, vistas buljonu un pēc cepšanas no gaļas iztecējušo sulu.
  9. Maisot, pannā izšķīdina piecepumu.
  10. Piemaisa klāt krējumu un ļauj mērcei nedaudz novārīties, lai tā pamazām iebiezē.
  11. Pieliek klāt gaļu un 5 minūtes karsē mērcē. Pieliek sāli un piparus.
    Rotā ar pētersīļu zaļumiem un tūlīt pasniedz galdā.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas