Gaļu vispirms sagriež šķēlēs, pēc tam - tievās strēmelītēs.
Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Sajauc kopā ar citronu sulu.
Šalotes (vai 1 lielu sīpolu) nomizo un smalki sakapā.
Sakarsē 2 ēd.k. eļļas. Uz lielas uguns maisot, krietni apcep tajā pusi no gaļas strēmelītēm. Pēc tam ieliek gaļu sietā, kas uzlikts virs bļodiņas, un noliek sāņus. Tieši tāpat rīkojas ar atlikušo gaļu.
Sakarsēt atlikušo eļļu un sviestu. Apcep tajā šalotes, līdz sīpoli paliek caurspīdīgi.
Pieliek klāt sēnes, uz lielas uguns maisot cep, līdz šķidrums ir iztvaikojis.
Pārkaisa pāri miltus un vēl brīdi cep.
Pielej baltvīnu, vistas buljonu un pēc cepšanas no gaļas iztecējušo sulu.
Maisot, pannā izšķīdina piecepumu.
Piemaisa klāt krējumu un ļauj mērcei nedaudz novārīties, lai tā pamazām iebiezē.
Pieliek klāt gaļu un 5 minūtes karsē mērcē. Pieliek sāli un piparus.
Rotā ar pētersīļu zaļumiem un tūlīt pasniedz galdā.
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
650 g teļa filejas
300 g šampinjonu
1 ēd. k. citronu sulas
2 šalotes vai 1 sīpols
3 ēd. k. eļļas
1 ēd. k. sviesta
1 ēd. k. miltu
125 g sausā baltvīna
125 g vistas buljona
200 g saldā krējuma
Sāls
Pipari
-->
Pagatavošana
50 min.50 min.
Gaļu vispirms sagriež šķēlēs, pēc tam - tievās strēmelītēs.
Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Sajauc kopā ar citronu sulu.
Šalotes (vai 1 lielu sīpolu) nomizo un smalki sakapā.
Sakarsē 2 ēd.k. eļļas. Uz lielas uguns maisot, krietni apcep tajā pusi no gaļas strēmelītēm. Pēc tam ieliek gaļu sietā, kas uzlikts virs bļodiņas, un noliek sāņus. Tieši tāpat rīkojas ar atlikušo gaļu.
Sakarsēt atlikušo eļļu un sviestu. Apcep tajā šalotes, līdz sīpoli paliek caurspīdīgi.
Pieliek klāt sēnes, uz lielas uguns maisot cep, līdz šķidrums ir iztvaikojis.
Pārkaisa pāri miltus un vēl brīdi cep.
Pielej baltvīnu, vistas buljonu un pēc cepšanas no gaļas iztecējušo sulu.
Maisot, pannā izšķīdina piecepumu.
Piemaisa klāt krējumu un ļauj mērcei nedaudz novārīties, lai tā pamazām iebiezē.
Pieliek klāt gaļu un 5 minūtes karsē mērcē. Pieliek sāli un piparus.
Rotā ar pētersīļu zaļumiem un tūlīt pasniedz galdā.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Iepriecini ķirbi - pagatavo to! Saulainā ķirbju recepšu izlase
Izlietojam pārtikas produktus pilnībā: uzlabojam sejas ādu un seksuālo dzīvi
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri