Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļa Cīrihes gaumē

2013. gada 19. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Gaļu vispirms sagriež šķēlēs, pēc tam - tievās strēmelītēs.
2. Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Sajauc kopā ar citronu sulu.
3. Šalotes (vai 1 lielu sīpolu) nomizo un smalki sakapā.
4. Sakarsē 2 ēd.k. eļļas. Uz lielas uguns maisot, krietni apcep tajā pusi no gaļas strēmelītēm. Pēc tam ieliek gaļu sietā, kas uzlikts virs bļodiņas, un noliek sāņus. Tieši tāpat rīkojas ar atlikušo gaļu.
5. Sakarsēt atlikušo eļļu un sviestu. Apcep tajā šalotes, līdz sīpoli paliek caurspīdīgi.
6. Pieliek klāt sēnes, uz lielas uguns maisot cep, līdz šķidrums ir iztvaikojis.
7. Pārkaisa pāri miltus un vēl brīdi cep.
8. Pielej baltvīnu, vistas buljonu un pēc cepšanas no gaļas iztecējušo sulu.
9. Maisot, pannā izšķīdina piecepumu.
10. Piemaisa klāt krējumu un ļauj mērcei nedaudz novārīties, lai tā pamazām iebiezē.
11. Pieliek klāt gaļu un 5 minūtes karsē mērcē. Pieliek sāli un piparus.
Rotā ar pētersīļu zaļumiem un tūlīt pasniedz galdā.

Labu apetīti!
Uz augšu