Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cālis Sicīlijas gaumē

2013. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
65 min
1. Cāli ar nazi vai putnu šķērēm sagriež 8 porciju gabalos. Noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina, no visām pusēm ierīvē ar sāli un pipariem.
2. Tomātus blanšē ar verdošu ūdeni, novelk miziņu, izņem sēklas un rupji sakapā. Sīpolus un burkānus nomizo un sagriež gabaliņos. Cepeškrāsni iepriekšs uzkarsē līdz 200 grādiem.
3. Cepeša traukā sakarsē olīveļļu. Krietni apcep tajā cāļa gaļas gabalus. Izņem tos no trauka.
4. Palikušajās cepšanas taukvielās pasautē sīpolus un burkānus, piespiež klāt ķiploku. Pievieno tomātus un brīdi visu pasautē. Garšai pievieno sāli, piparus, oregano un timiānu. Pielej buljonu un uzvāra.
5. Cāļa gaļas gabalus liek atpakaļ mērcē, traukam uzliek vāku un cepeškrāsnī sautē 40 - 50 minūtes 180 grādos.
6. Pēc 20 minūtēm noņem vāku, ja vajadzīgs , pielej klāt vēl ūdeni. Pētersīļus noplūc no kātiem un sakapā.
7. Cepeša trauku izņem no krāsns, ieber sakapātos pētersīļus un pasniedz.

Labu apetīti!
Uz augšu